Home » Grafikkort » Lækker teknik: AMD Radeon HD 7990
Lækker teknik: AMD Radeon HD 7990

Lækker teknik: AMD Radeon HD 7990

Share

AMD Radeon HD 7990

Endelig har AMD lanceret deres helt egen version af et dual gpu-grafikkort i toppen af deres produktserie. Tidligere har vi set firmaer som Club3D og Asus, der producerede deres egne versioner – dog med designhjælp fra AMD – men de er enten store klodsede triple-slot design eller bruger lukket-loop flydende kølingsløsninger til at holde kortet kørende.

Det mest imponerende, AMD har gjort med deres eget HD 7990, er de tre blæsere og det faktum, at det kun optager den samme plads som et standard dual slot pci-e-kort.

AMD har fyldt det rød-sorte kort med masser af heatsinks – og med tre aktive blæsere kan det holde begge Tahiti XT gpu’er kørende på deres topfrekvens så længe, som du har behov for det.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Hvad der er lige så imponerende, er de evner indenfor ingeniørkunsten, det kræver, at klemme de to gpu’er – og hele 6 GB lynhurtige gddr5 – op på de samme slags hastigheder, som de kører på et standard HD 7970.

Det sidste, vi mangler, er blot at smide kortet i en maskine og teste det af for at finde ud af, om det nu også er så fantastisk, som det ser ud på papiret.

1. Kølig og stille
Kølesystemet på AMDs top-end, ultra-entusiast-klasse grafikkort er den mest impo- nerende del af hele kortet. Taget i betragtning af, at det skal sørge for, at et par hurtige gpu’er har den rette temperatur, er designet på dette relativt slanke dual slot fantastisk.

Se også:  Prisstærkt AMD-bundkort giver dig den nyeste teknologi

2. Chips med fart
De to Tahiti XT gpu’er i hjertet af Radeon HD 7990 er de samme som dem i HD 7970, der er AMDs top single-gpu-kort. Begge chips er utrolig hurtige og kører en standard boost- clock på 1 GHz.

[pt id=’2027984′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Klik på billedet for at forstørre.”‘]

Klik på billedet for at forstørre.

3. Råstyrke
AMD har også lavet nogle temmelig smarte træk vedrørende strømkrav og har gjort hele kortet i stand til at køre fra et par 8-pin pci-e strømstik. Det er særligt flot taget i betragtning af, at HD 7970 GHz kræver et 6-pin og et 8-pin-sti


TAGS
AMD
gpu

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S