Home » Mobiltelefon » Læg nu den smartphone væk!
Læg nu den smartphone væk!

Læg nu den smartphone væk!

Share

Mange kender følelsen af at blive afbrudt af brummende mobiler. Faktisk mener hver anden dansker, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke smartphonen, når de er sammen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Huawei

Smartphonen er for mange danskere blevet som en forlænget arm. Den hjælper til at forbinde os mennesker med hinanden, ligegyldigt hvor vi befinder os. Men forhindrer den os samtidigt i at være fuldstændig til stede med dem, der netop er omkring os nu og her? Faktisk mener 51% af danskerne, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen. Det viser en ny undersøgelse fra smartphoneproducenten Huawei. Det er dog særligt de unge, der føler sig forsømt af vennerne:

”Vores undersøgelse viser, at vi danskere ikke er så gode til at lægge mobilen fra os, når vi tilbringer tid sammen med vores venner. Det er især unge i aldersgruppen 18-35 år, der oplever dette. Faktisk er det hele 54% af danskerne i denne aldersgruppe, der synes, at deres venner bruger for meget tid på at kigge på deres smartphones, når de er sammen,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Se også:  Mobilen afslører om du er syg
Vi savner mobilfri familietid

Det er dog ikke kun vennerne, der bonner højt ud på listen over de personer, der bruger for meget tid på at kigge ned på mobilskærmen. Faktisk synes 44% af danskerne, at deres familie bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen. I aldersgruppen 56-75 år, mener 48%, at deres familiemedlemmer bruger for med tid på at kigge på mobilen. For de unge 18-35-årige gælder det 40%.

”De fleste af os kender de situationer, hvor en ven eller et familiemedlem sidder og kigge ned i mobilskærmen, mens man prøver at fortælle dem noget. Det er ret frustrerende, og det går ud over vores nære relationer. Og vores undersøgelse viser, at mange danskere ønsker, at deres familie og venner er mindre optaget af deres mobiler, når de er sammen – og vi er nok nogle stykker inklusiv mig selv, der også må kigge indad,” siger Marie Dam Feldborg.

Se også:  Nu bliver der mobilkrig: Kinesisk mobilgigant ruller bredt ud i Danmark

Huawei smartphone.

Læg smartphonen til side for en stund

Huawei vil gerne opfordre danskerne til at lægge deres smartphones til side for en stund her i julen og være mere nærværende med familier og venner omkring dem. Dette selvom afsenderen lever af at sælge netop smartphones:

”Det kan lyde som et lidt omvendt budskab for en smartphoneproducent, men hos Huawei ønsker vi at styrke relationer mellem mennesker. Det gør vi i høj grad gennem vores produkter, og selvom de kan være svære at lægge fra sig, vil vi faktisk gerne opfordre til, at man gør det en gang i mellem. I vores moderne verden hænger relationer og teknologi helt naturligt sammen, men vores budskab er, at teknologien skal understøtte sociale relationer. Vi skal dog samtidigt også huske at dyrke det nære samvær, og være sammen, når vi er sammen,” slutter Marie Dam Feldborg.

TAGS
Huawei
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S