Læg perfekte billeder på Instagram

Læg perfekte billeder på Instagram

Share

Få endnu mere opmærksomhed, når du lægger fotos på Instagram og andre sociale tjenester: Gør dine billeder bedre ved at give dem en smule efterbehandling. Her viser vi både luksusredigering i Photoshop og hurtig editering med mobile apps

Efterårets smukkeste solnedgang er foreviget med smartphonen, og nu skal dit kunstværk naturligvis deles på de sociale medier. Men ærgerligt nok blev motivet en anelse mørkt og horisonten lidt for skæv. Ingen grund til fortvivlelse: Din telefon er et veludstyret mørkekammer, hvor du med meget få anstrengelser kan pifte de mindre vellykkede skilderier op, så de fremstår lækre og ligefrem kunstneriske.

DT12_instagram01

De typiske skønhedsfejl som dårligt lys og kontrast klares dog nemt på dit kamera, som jo er din smartphone, ligesom beskæring og en skæv horisont heller ikke kræver en tur omkring din pc. Har du derimod brug for at retouchere uønskede elementer væk fra dit billede, så kommer du ikke udenom et professionelt værktøj som Photoshop.

Professionelt touch
Men husk i øvrigt, at efterredigering ikke altid er løsningen. Et sløret billede kan for eksempel ikke gøres skarpt, så sørg altid for, at dit motiv er i fokus. Og hvis du har brug for at komme tæt på et motiv, så zoom med benene (gå tæt på). Mobilens zoom-funktion bør altid være en nødløsning, da digital zoom forringer billedets opløsning.

Se også:  Fremtidens selfie er ikke bare et selvportræt

Del denne