Home » Mobiltelefon » Lad mobiltelefonen fuldt op på bare et kvarter
Lad mobiltelefonen fuldt op på bare et kvarter

Lad mobiltelefonen fuldt op på bare et kvarter

Share

Lynhurtig mobilopladning er måske på trapperne. Kinesiske Oppo vil oppe sin i forvejen meget hurtige oplader.

Den kinesiske elektronikproducent Oppo har i forvejen de hurtigste mobilopladere på markedet. Oppo SuperVOOC 2.0 kan fylde mobilens batteri op på blot en halv time. Nu er Oppo imidlertid på vej med en endnu hurtigere lader. Virksomheden har varslet lanceringen af en mobiloplader på 125 W, og den skal være i stand til at oplade mobiltelefonen på blot 15 minutter.

Lanceringen af den superhurtige oplader er ifølge firmaet planlagt til 15. juli, men det er nok for meget forlangt (for det er i dag!). Oppo har måske ladet sig inspirere af sammenfaldet mellem datoen og ladetiden, men det er da værd at holde øje med, hvad der sker på den front i løbet af dagen.

Udfordringer ved hurtig opladning

Der kan imidlertid være grund til at passe på med superhurtige ladetider, selvom ideen lyder besnærende. Når man kommer op over 100 W, kan man komme ud for problemer. Det kinesiske elektronikfirma Xiaomi har tøvet med at fortsætte den for længst lovede udvikling af en 100 W-opladerteknologi, fordi firmaets datterselskab Redmi har konstateret flere problemer, som knytter sig til meget hurtig opladning.

Det største har med batterikapacitet at gøre. At kapaciteten falder med tiden, er der intet nyt i. Men noget tyder på, at opladningshastigheder, der går over 100 W, kan fremskynde batteriets nedbrydning.

20 procents reduktion af kapacitet

Redmis direktør, Lu Weibing, har udtalt, at batterikapaciteten bliver reduceret med 20 procent ved 100 W-opladning i forhold til 30 W.

”Det betyder kort sagt, at 5000 mAh bliver til 4000 mAh,” som han udtrykker det.

Nu skal man som bekendt ikke male fanden på væggen. Hurtig opladning lyder meget fristende. Men det kan nok være klogt at vente og se, indtil producenterne har fået styr på de tekniske problemer.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S