Home » AOD Pro » Kvantecomputere er på vej til alle virksomheder
Kvantecomputere er på vej til alle virksomheder

Kvantecomputere er på vej til alle virksomheder

Share

Amazon har sat blus under kedlerne på udviklingen af en kvantecomputer og er dermed i gang med at bane vejen til denne teknologi for alle, der ikke besidder Amazons økonomiske muskler

Når det kommer til rendyrket computerkraft, så er kvantecomputeren det, alle i øjeblikket har blikket stift rettet mod. Endnu er det dog primært en teknologi, der befinder sig på tegnebrættet, ikke mindst på grund af de store økonomiske udfordringer der er forbundet med dem.

Men nu er Amazon.com Inc. i fuld gang med at hyre medarbejdere til selskabets Quantum Hardware Team, som hører ind under afdelingen Amazon Web Services Center for Quantum Computing.

Derved har Amazon for alvor sat gang i udviklingen af en teknologi, der principielt har en datakraft, som er adskillige størrelsesordner større, end noget vi kender i dag. Datamængder, som nuværende computere ville være dage om at tygge igennem, vil en kvantecomputer kunne klare på sekunder, og det er den datakraft, at Amazon nu har sat jagten ind.

Se også:  Danske forskere kommer tættere på at realisere kvantecomputeren

Det er jobopslag og informationer på LinkedIn, der har bragt historien til torvs, og ifølge ITPro Today, skal Marc Runyan, en tidligere ingeniør fra NASAs Jet Propulsion Laboratory, hjælpe med til at designe og bygge en kvantecomputer til Amazon Web Services.

Stadig en ung teknologi

Dagens computere arbejder rent binært med 1 og 0, mens kvantecomputeren bruger de såkaldte ”qubits”, der kan være både 1 og 0 på samme tid, hvilket gør mængden af data der kan behandles på samme tid dramatisk meget større.

Det er en teknologi, som stadig er meget ung, og stadig begrænset til prototyper og demonstrationer, og ifølge ITPro Today mener videnskabsmænd, at praktisk anvendelse af en kvantecomputer ligger mange år ude i horisonten.

Se også:  Kvantecomputerne er her nu...

Sidste år annoncerede Amazon, at selskabet gik ind på kvantecomputerområdet og lancerede den første kvantecomputertjeneste, Braket, der ikke reelt er en kvantecomputer, men en algoritme der kører på skytjenesten AWS (Amazon Web Services), og som giver kunder mulighed for at eksperimentere med at køre kvantecomputer-algoritmer.

Dermed var AWS Center for Quantum Computing født, og der er opgaven at tiltrække forskere fra blandt andet Amazon og California Institute of Technologies, så de kan udvikle nye kvantecomputer-teknologier.


TAGS
kvantecomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S