Home » NAS » Kvalitets-nas til kontor og hjem
Kvalitets-nas til kontor og hjem

Kvalitets-nas til kontor og hjem

Share

QNAP har virkelig en vinder i TS269L TurboNAS. Denne 2 bay-nas til små og mellemstore virksomheder (og den krævende hjemmebruger) strutter af kvalitet, features og ydelse. Det er svært at sætte en finger på noget som helst negativt

Første indskydelse er, at QNAP TS-269L TurboNAS virker meget dyr, når man betænker, at der er tale om en nas til blot to harddiske.

Godt og vel 3.000 kroner skal man af med, hvortil kommer, at harddiskene skal købes ved siden af.

Der er heller ikke tale om en gennemsnits-nas. TS-269L er en meget hurtig løsning, der er beregnet til såvel mindre kontorer som til hjemmebrugeren, der stiller store krav til sin hardware.

Den er spækket med features til erhvervsbrug. Men den har også fået nogle meget interessante funktioner rettet mod hjemmebruge-ren. Her tænkes specielt på HD Station, der tilføjer mediecenter-funktionalitet til din nas. Tilslut TS-269L til dit tv via et hdmi-kabel, og du er kørende. I det hele taget har denne nas så mange facetter at spille på, at det er umuligt tilnærmelsesvis at nævne alle her.
Ser man på mulighederne, virker prisen lige pludselig mere rimelig. En pc ville generelt bruge mere strøm i samme rolle.

Se også:  Ny NAS-serie byder på stor power og avancerede funktioner

Her ville man også selv skulle stykke tilsvarende features sammen i stedet for at få dem serveret på et fad.

QNAP TS-269L er en 2-bay nas i klassisk QNAP snit i et nydeligt metalkabinet. Hjertet i denne nas er en Intel Atom dual core-processor på 1,86 GHz. Der er indbygget 1 GB ddr3-ram, som kan udvides til 3 GB, hvis ønsket. Dette suppleres af 512 MB flash.

Der er plads til to 3 GB 2,5” eller 3,5” sata-drev med en kapacitet på op til 8 TB i alt. Alt lægger således op til en glimrende ydelse. Det var da også det, vi målte med CrystalDiskBench på en raid 1-opsætning bestående af to 7.200 rpm-harddiske.

TS-269L viste sig fra den hurtige side med en sekventiel hastighed på 109,2 MB/s i læsning fra nas’en og 93,8 MB/s, når der blev skrevet til nas’en. Målingerne blev foretaget, hvor en af to 1 GBit/s-forbindelser blev anvendt.
Det er nemlig muligt at tilslutte to forbindelser, således at virksomheder kan benytte sig af load-balancing og failover for optimal udnyttelse af nas-serveren.

Feature på feature

Der er snart sagt ikke den funktion som TS-269L ikke understøtter. Samtidig er der tale om en nas med en meget overskuelig og bru-gervenlig grænseflade.
Den har et webinterface, der med forskellige elementer som ikoner og træstruktur præsenterer indstillingsmulighederne på overskueli-ge sider og med udstrakt brug af faneblade. Der er mange ting at tage stilling til, men det er godt opbygget.

Se også:  QNAP lancerer gratis videokonference-software

Som det er blevet sædvane, kan man få mere funktionalitet ved at hente diverse elementer til at udvide, hvad TS-269L er i stand til. En af disse er som sagt HD Station. Den består i sin helhed af XBMC-medieafspilleren, Google Chrome og YouTube. Tilslut nas’en til dit tv via et hdmi-kabel, og du kan nu se de film, du har liggende på nas’en og på tv’et, og det via et moderne brugermiljø.

Det virker virkelig overbevisende. Man kan bruge mus og tastatur, men det vil være muligt at købe en QNAP-fjernbetjening til formålet. Den prøvede vi, og den fungerede upåklageligt.

Man kan også hente Qmanager til sin iPhone eller Android mobil,
og styre slagets gang herfra. Hvad TS-269L ikke understøtter af serverfunktioner, er snart sagt ikke værd at nævne.

Den er også ret stille undtaget under start, og energiforbruget er rimeligt med 16 watt op til 28 watt i brug.


QNAP TS-269L
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Den er overkill for mange, men trods prisen er QNAP TS-269L noget af et fund for hjemmeentusiasten eller kontoret, der mangler en næsten altomfavnende nas. Features i overflod, rigtig god ydelse og brugervenlig.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
netværksharddisk
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S