Test: Kurio Smart

Test: Kurio Smart

Share

Det er ikke så tit, men nogle gange støder man på hardware, der ikke er til at stå for. Således er det med Kurio Smart, hvilket viser, at folkene bag har ramt plet. Den lille hybride 2 i 1-pc med det farvestrålende design er nemlig udviklet til børn i otte til 12-års alderen.

Det smarte er, at barnet får en bærbar Windows 10-pc, som, hvis man fjerner det aftagelige tastatur, forvandles til en 8,9”-tablet. Den lille hybride computer, der drives af en Intel Atom Z3735G-processor placerer sig i det hele taget i spændingsfeltet mellem indlæring og underholdning. Hvilket jo netop også kendetegner målgruppen, nå, ja, vi andre vil jo også gerne koble af engang imellem.

På den ende side er der tale om en bærbar pc til de seriøse stunder, hvor indlæring skal ske. Her er det et stort plus, at Microsoft Office 365 medfølger i form af et års abonnement. Bruger man tabletten selvstændigt, lægger det nok mere op til de mere rekreative sider, selvom man sagtens kan lede efter informationer på internettet til et skoleprojekt. Rendyrket underholdning til pauserne og fritiden er der også blevet plads til i form af 18 præinstallerede spil. Det er muligt at styre spil via Kurio Motion Technology, hvor man styrer spillet med kroppen.

Se også:  7 stærke råd før du køber tablet

Det kræver dog lige et par tilløb at få sat op. For at sikre en fornuftig balance mellem alvor og leg kan forældre sætte begrænsninger på, hvor mange timer computeren må benyttes. Det kan fastsættes hvilke typer websider, der må besøges, samt hvilke typer apps som barnet får adgang til at downloade via Microsoft Store. Kurio Smart har 32 GB flash hukommelse, det kan udvides via et microSD-hukommelseskort. Der er tillige en microUSB port, 802.11n Wi-Fi, samt Bluetooth 4.0.

Hvis den havde været til voksne, havde vi nok syntes, at ydelsen er noget mager, samt at touchpad er noget klein og ikke helt så responsiv, som ønsket. Til målgruppen er det noget andet, og tastaturet er for øvrigt slet ikke så tosset.

Se også:  Test: Den totale luksus

Touchskærmen har en skærmopløsning på 1280 x 800 pixel, den er meget lysstærk og fremstår klar. Det er helt klart højdepunktet, med mindre man ser på den samlede konstruktion.

Klappet sammen er Kurio Smart elegant og kan let være i en taske. Ikke at det skal efterleves, men man kan holde i skærmen, og tastaturdelen forbliver hængende, man kan sågar gøre det modsat med tabletdelen på hovedet, hvilket slet ikke kan anbefales. Men der er blevet tænkt på børns omgang med deres ting. 

Kurio Smart

Resume

Pris: 1999 kroner

4.5
Her er den bedste dagspris på:
Kurio TAB 2 8GB priser
Del denne