Home » Sikkerhed » Kunstig intelligens skal bekæmpe økonomisk kriminalitet
Kunstig intelligens skal bekæmpe økonomisk kriminalitet

Kunstig intelligens skal bekæmpe økonomisk kriminalitet

Share

FN’s Kontor for Narkotika og Kriminalitet anslår, at op til 2 billioner dollars hvert år hvidvaskes gennem verdensomspændende finansielle systemer. Det er intet mindre end 2-5 % af det globale BNP

European Banking Federation (EBF) – der forener 32 nationale banksammenslutninger i Europa, der repræsenterer 5.981 banker med omkring 2,6 millioner ansatte – har indgået partnerskab med SAS Institute for at hjælpe finansielle virksomheder verden over med at bremse syndfloden.

Nøglen er gratis masterclasses i ”advanced analytics for AML compliance”. For som EBF CEO Wim Mijs siger: “Hurtigt udviklende forretning og teknologi gør konventionelle metoder til bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML) ineffektive og kalder på en mere innovativ tilgang til bekæmpelse af økonomisk kriminalitet. Fremtiden for AML er forankret i brugen af innovative teknologier og fælles løsninger, der i praksis forbedrer eksperternes dømmekraft og afslører det fulde billede, når de beskæftiger sig med komplekse kriminelle netværk.”

Se også:  Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden

På trods af det stadigt stigende antal rapporter om mistænkelige aktiviteter i EU viser data fra Europol, at ikke mere end 1,1 % af de kriminelle aktiver blev konfiskeret mellem 2009 og 2014. For at bekæmpe denne bekymrende tendens indførte Europa-Kommissionen en ny AML pakke i juli 2021. Blandt ændringerne skal banker og andre forpligtede enheder for første gang overholde en direkte gældende regulering.

En ny europæisk AML-myndighed vil også blive operationel i de kommende år.

Corona åbnede smuthuller

I januar advarede Financial Action Task Force (FATF), den mellemstatslige vagthund for økonomisk kriminalitet, om, at COVID-19-pandemien havde gjort det muligt for kriminelle at udnytte smuthuller i den digitale identitet.

Se også:  Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

Omkring samme tid undersøgte SAS Institute, KPMG og Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS) mere end 850 ACAMS-medlemmer globalt for at måle, hvordan compliance-professionelle justerede deres AML-strategier midt i pandemien.

Den resulterende AML-teknologiundersøgelse, offentliggjort i august 2021, afslørede, at en tredjedel af de finansielle institutioner rapporterede, at de accelererede deres AI og maskinlæringsadoption til AML-overholdelse som reaktion på COVID-19.

Yderligere 39 % angav, at deres AI- og machine learningplaner fortsatte med uformindsket styrke på trods af at pandemien ser ud til at aftage.


TAGS
AI
Kunstig intelligens
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S