Home » Transport » Kunstig intelligens skal bekæmpe dårlige parkeringer
Kunstig intelligens skal bekæmpe dårlige parkeringer

Kunstig intelligens skal bekæmpe dårlige parkeringer

Share

Bolt, der bl.a. har el-løbehjul i København og Odense, introducerer nu en helt ny fotofunktion baseret på kunstig intelligens, der skal bekæmpe dårlige parkeringer. Den nye løsning analyserer de billeder, som brugerne tager, når de afslutter deres tur og forbedrer derigennem brugernes parkeringsvaner

Dårlige parkeringer er et af de største problemer relateret til brugen af el-løbehjul. For at imødekomme dette har Bolt udviklet en ny digital løsning baseret på en såkaldt machine learning-algoritme, der på baggrund af flere end 150.000 billeder af parkerede el-løbehjul er blevet trænet i at skelne mellem lovlige og ulovlige parkeringer.

Når en bruger afslutter sin tur på et el-løbehjul, bliver brugeren bedt om at tage et billede af, hvordan og hvor man har parkeret el-løbehjulet. Baseret på brugerens billede verificerer AI-løsningen øjeblikkeligt, hvorvidt el-løbehjulet blokerer fortov, cykelstier eller fx indgangen til en bygning. Hvis el-løbehjulet er parkeret uhensigtsmæssigt modtager brugeren straks en push-notifikation i appen, som viser dem, hvordan de parkerer korrekt.

Se også:  Hundedyre eltog til DSB bliver forsinket et halvt år

Løsningen er blevet testet med stor succes i Stockholm, hvor AI-billedeverificeringen viste sig at være mindst 80 pct. korrekt, og under testen lykkedes det desuden Bolt at nedbringe antallet af dårligt parkerede el-løbehjul med hele 20 pct.

“Tidligere blev brugernes billeder af de parkerede el-løbehjul analyseret manuelt af vores medarbejdere, men ved at bruge vores AI-løsning får vi resultaterne med det samme, hvilket gør, at vi langt hurtigere kan informere brugeren om parkeringen. På den måde håber vi at kunne øge brugernes parkeringsvaner markant,” siger Christian Thomassen, Public Policy Manager i Norden for Bolt.

AI-modellen bliver konstant trænet i at tilpasse sig lokale forhold, såsom parkeringsregler og gadernes indretning, for at sikreden mest præcise vejledning.

Bolt introducerer femte generation af el-løbehjulet

Foruden den nye AI-løsning i appen lancerer Bolt den nye model Bolt 5, som er den femte generation af Bolts el-løbehjul. Bolt 5 er designet til i endnu højere grad at møde brugernes behov og ikke mindst myndighedernes krav gennem høje standarder for sikkerhed, bæredygtighed og komfort.

Se også:  Q8 starter stort netværk af lynladere til elbiler

Et let buet styr og et bredere gulvbræt skal fx gøre el-løbehjulet nemmere at styre, hvor ett større forhjul og hydraulisk affjedring betyder, at brugerne kan klare forhindringer i byerne på en mere sikker og komfortabel måde, mens indikatorlys foran og bagpå gør kørslen mere sikker både for brugeren og andre trafikanter.

Derudover er Bolt 5 også udstyret reflekser som forbedrer elløbehjulets synlighed samt en elektromagnetisk bremse foran og en tromlebremse bag på, der skal hjælpe brugeren med at styre hastigheden. Bolt forventer at lancere over 20.000 af de nye modeller på tværs af Europa i 2022.


TAGS
bolt
el-løbehjul
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S