Home » AOD Pro » Kunstig intelligens er en nødvendighed for at få fuldt udbytte af 5G
Kunstig intelligens er en nødvendighed for at få fuldt udbytte af 5G

Kunstig intelligens er en nødvendighed for at få fuldt udbytte af 5G

Share

Hvis man skal styre det fremspirende 5G-net optimalt og få mest muligt ud af det, kommer man ikke uden om kunstig intelligens

Kunstig intelligens er et afgørende værktøj, når det handler om at styre 5G-netværket på en effektiv måde. Det gælder både i selve netværket og omkring det. Det mener Peter Linder, marketingschef for 5G i Nordamerika hos Ericsson. Han talte for nyligt på konferencen SAS Global Forum om de teknologiændringer, der kommer i kølvandet på den nye mobile bredbåndsteknologi 5G.

Han lagde ikke skjul på, at 5G er af den største betydning for Ericsson, og at det ikke er nok at udvikle og bygge hard- og software til 5G-netværket, hvis man ønsker at få succes med den investering.

Se også:  Bekymring over politisering af 5G-udrulning

”Det er vigtigt også at forstå, hvilke supplerende teknologiløsninger der er behov for, og inden for hvilke brancher og områder 5G er relevant,” fortæller han i en pressemeddelelse i forbindelse med konferencen.

Han forklarer videre, at 5G er bygget til at reducere forsinkelser i netværk, og her er AI og automatisering nødvendigt for at håndtere lynhurtige ændringer. Der er tale om 10 gange mindre forsinkelser med 5G end med tidligere generationer af mobilnetværk. Resultatet er, at 5G og AI sammen kan yde support til applikationer, der har nul-tolerance når det gælder forsinkelser. Selvkørende biler er måske det mest oplagte eksempel.

AI vinder også med 5G

”AI i kombination med edge-løsninger og IoT såvel som augmented og virtual reality er drivkræfter for 5G. Omvendt vil AI generelt også drage fordel af 5G,” forklarer Peter Linder.

Se også:  Dansk virksomhed skaber satellitbaserede 5G-netværk

Fælles for applikationsområder som AI, IoT og AR/VR er, at løsningerne bliver mere skalerbare. I nogle tilfælde, for eksempel ved IoT, kan det betyde et definitivt løft for mange implementeringer.

”Hvad slutkunden angår, er mulighederne næsten ubegrænsede. Underholdnings- og spilindustrien er to eksempler,” slutter Peter Linder.

(Foto øverst: Ericsson)


TAGS
5G
AI
Kunstig intelligens
mobiltelefoni

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S