Home » AOD Pro » Danmark er nummer et i Europa på kunstig intelligens
Danmark er nummer et i Europa på kunstig intelligens

Danmark er nummer et i Europa på kunstig intelligens

Share

Ny undersøgelse viser, at de danske virksomheder er førende på kunstig intelligens. Næsten hvert fjerde firma har taget AI til sig

De danske virksomheder er samlet set topholdet i Europa, når det handler om kunstig intelligens. Det skriver Berlingske med henvisning til en ny rapport fra finske Silo AI.

Næsten hver fjerde danske virksomhed gjorde i 2021 brug af AI, 24 procent. Portugal er nummer to i EU med 17 procent fulgt af Finland med 16 procent. De to øvrige skandinaviske lande ligger et stykke efter med 11 procent for Norge og 10 procent for Sverige – ifølge denne undersøgelse.

Dansk industri ser den udbredte brug af kunstig intelligens herhjemme som et plus, når det handler om at afhjælpe manglen på arbejdskraft.

Se også:  Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft

“At danske virksomheder er de bedste i Europa til at bruge kunstig intelligens, er en succeshistorie. En succeshistorie, der kan blive endnu bedre, hvis vi formår at forløse potentialet. Kunstig intelligens kan og bør spille en hovedrolle i det manglende arbejdsudbud,” siger Rikke Zeberg, der branchedirektør i DI Digital under Dansk Industri, til Berlingske.

De små halter efter

Rapporten afslører dog også, at alt ikke er fryd og gammen i Danmark. De små og mellemstore virksomheder har – måske ikke så overraskende – slet ikke taget AI til sig i samme omfang som de store selskaber.

66 procent af de store virksomheder bruger kunstig intelligens, mens tallet er langt lavere for smv-segmentet, skriver Berlingske.


TAGS
AI
industri 4.0
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S