Home » Processor » Huawei klar med en af markedets stærkeste processorer
Huawei klar med en af markedets stærkeste processorer

Huawei klar med en af markedets stærkeste processorer

Share

Telegiganten har kastet sig over en processor i den helt tunge ende af skalaen. Kunpeng 920 skal være blandt markedets allerstærkeste, såvel på ydelse som energiforbrug. Processoren indgår i en ny serverløsning fra Huawei

Huawei har bevist at de kan producerer særdeles kraftfulde processorer til smartphones. Nu har producenten så også kastet sig over en cpu til den modsatte ende af markedet. Nemlig de krævende servere.

Kunpeng 920 bygger dog på ARMv8-arkitekturen, der typisk sidder i smartphones. Den er baseret på 7nm procesteknologi og integrerer 64 kerner ved en frekvens på 2,6 GHz.

Hurtigere og mere energieffektiv

Ifølge Huawei slår CPU’en andre løsninger på markedet på flere parametre:

“Med Kunpeng 920 introducerer vi en markant bedre løsning på flere måder. CPU’en er nemlig ikke bare hurtigere og mere kraftfuld, men også mere energieffektiv end andre CPU’er på markedet,” siger William Xu, der er Director of the Board og Chief Strategy Marketing Officer hos Huawei.

Se også:  Nye røgsøjler fra cpu’ernes kampplads

Kunpeng 920’s chipset integrerer 8-kanals DDR4 ram. Hukommelsesbåndbredden skal derfor overgå eksisterende løsninger på markedet med 46%. Integrationen af det samlede system er optimeret med to 100G RoCE-stik og CPU’en understøtter PCIe Gen4 og CCIX interfaces, som sikrer 640 Gbps total båndbredde. Endelig er single-slot hastigheden dobbelt så høj som de eksisterende tilbud på markedet, hvilket igen forbedrer Kunpeng 920’s performance i forhold til lagring.

Ny serverløsning

Samlet skal Kunpeng 920 være i stand til at levere en performance, der ligger 25 procent over markedets benchmark. Energieffektiviteten ligger samtidig 30 procent højere. Derfor står man ifølge William Xu med en af markedets stærkeste CPU’er. Den indgår i Huaweis nye serverserie:

Se også:  Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger

“Kunpeng 920 har et enormt potentiale for virksomheder, der beskæftiger sig med big data, distributed storage og ARM native application scenarios. Det er også derfor vi samtidig lancerer TaiShan, der er en ny serie servere, som er drevet af Kunpeng 920,” siger han.

TaiShan-serverne kan inddeles i tre modeller: en model er optimeret til datalagring, en anden til at håndtere høj datatæthed og en tredje model, der kombinerer de to førstes forcer. Ved big data-arbejde vil serverne kunne levere et 20 procents performanceboost takket være en optimering af ressourcefordelingen.


TAGS
cpu
Huawei
processor
server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S