Home » Bilen » Ford giver nye bilmodeller øjne i nakken
Ford giver nye bilmodeller øjne i nakken

Ford giver nye bilmodeller øjne i nakken

Share

En opdateret blindvinkelassistent i Fords Kuga-modeller sørger for automatisk at rette bilen op, hvis du er ved at kollidere med et køretøj, som kommer bagfra

Vejen til den selvkørende bil er lang og kringlet, men kilometer for kilometer nærmer den sig. Moderne biler får et stigende antal automatiserede funktioner – blandt de seneste, praktiske løsninger er de nye funktioner Blind Spot Assist og Intersection Assist i bilproducenten Fords Kuga-modeller.

Den første er en udvidelse til Fords velkendte blindvinkelsassistance, mens den anden automatisk kan nødbremse ved bevægelse i modkørende vognbane.

Blind Spot Assistance gør, at sikkerhedsteknologien BLIS (Blind Spot Information System) ikke længere blot advarer om trafikanter i den blinde vinkel med blink i sidespejlet. Hvis en forbipasserende befinder sig i den blinde vinkel, mens man selv er ved at trække ud, kan Blind Spot Assistance nemlig undgå en potentiel kollision ved selv at trække i rattet og føre bilen stille og roligt tilbage.

Se også:  Klik på en app – så kører bilen selv på plads i parkeringshuset

Den nye blindvinkelsteknologi har radarsensorer, der 20 gange i sekunder scanner parallelle vognbaner op til 28 meter bag bilen, når bilens hastighed er mellem 65 og 200 km/t. Systemet kan automatisk gribe ind, hvis det registrerer, at man er i færd med at skifte vognbane, mens der er en anden trafikant i den blinde vinkel. Systemet fungerer ved, at et kamera overvåger vognbaneafmærkningerne.

Automatisk nødbremse

Ford introducerer også en anden avanceret sikkerhedsteknologi i Kuga ved navn Intersection Assist (det er ekstraudstyr). Systemet kan ved hjælp af bilens radarer og frontkamera varsle om modkørende trafik. Teknologien kan bremse bilen automatisk, hvis man eksempelvis er ved at krydse en modkørende vognbane ved venstresving i et kryds. Intersection Assist virker ved hastigheder på op til 30 km/t, oplyses det.

Se også:  Så vild bliver fremtidens bil: 6 selvkørende teknologier på vej

Da Intersection Assist ikke afhænger af at registrere vognbaneafmærkninger eller lignende, kan teknologien også gribe ind i andre situationer med modkørende trafikanter, såsom på parkeringspladser eller andre lignende områder, hvor trafikken er tilfældig.

Begge sikkerhedsteknologier har været tilgængelige i Kugaer bygget fra juni i år og fungerer både i dagslys og i mørke, når forlygterne er tændt.

”Vi har alle prøvet at blive overrasket af en bil, der pludselig befandt sig i vores blinde vinkel. Derfor har vi udviklet Blind Spot Assistance, som nærmest er som at have øjne i nakken. Teknologien kan forhindre, at et lille øjebliks uopmærksomhed ikke fører til et uheld,” forklarer Glen Goold, som er chief programme engineer for Ford Kuga.


TAGS
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S