Home » Internet » Har du mod på at købe bitcoin? – Nordens største kryptobørs åbner for danskere
Har du mod på at købe bitcoin? – Nordens største kryptobørs åbner for danskere

Har du mod på at købe bitcoin? – Nordens største kryptobørs åbner for danskere

Share

Nu åbner kryptobørsen Firi i Danmark. Det sker oven på en periode med kursfald for kryptovalutaer. Hensigten med børsen, som blev grundlagt i Norge, er at gøre det nemt og trygt for danskerne at handle med valutaer som bitcoin, ethereum og cardano

Mange danskere har nok vægret sig ved at investere i digitale penge som bitcoin, ethereum og cardano, fordi de såkaldte kryptobørser, som man har adgang til, har uigennemsigtige, udenlandske ejerforhold. Den manglende tryghed vil den norske kryptobørs Firi gøre noget ved. Her kan også danskere nu handle.

Siden 2017 har 145.000 nordmænd brugt børsen, som åbner i Danmark efter flere måneder med tests på markedet, oplyser selskabet bag Firi.

”Interessen for Firi og kryptovaluta har indtil videre været stor i Danmark. Det oplevede vi især på Folkemødet, hvor folk i alle aldre var meget nysgerrige på, hvad kryptovaluta egentlig kan. Generelt er vi blevet godt modtaget af både samarbejdspartnere, medier og kommende brugere, og særligt vores fokus på øget sikkerhed og stor brugervenlighed har fået mange positive tilbagemeldinger. Jeg ser meget frem til at vise danskerne, hvordan de nu nemt kan komme i gang med at investere i kryptovaluta. Og så bliver det da spændende at se, om danskerne bliver lige så begejstrede for at investere i kryptovaluta, som nordmændene er blevet det. Det håber jeg,” siger Karina Rothoff Brix, som er landechef for Firi i Danmark, i en meddelelse.

Se også:  Ved du nok om NFT? Samsung vil gøre dig klogere
Svært marked

”Markedet har selvfølgelig ændret sig siden marts, hvor vi meddelte, at kryptobørsen ville komme til Danmark, men ambitionen om at gøre det nemt og trygt for danskerne at handle med kryptovaluta er intakt, og vores fokus er langsigtet,” føjer hun til.

Hermed hentydes formentlig til det voldsomme kursfald, som har ramt kryptovalutaer gennem de seneste måneder.

Karina Rothoff Brix. Foto: Jonas Pryner Andersen

Karina Rothoff Brix, landechef for Firi i Danmark, vil gøre det nemt og trygt for danskere at investere i kryptovaluta.

På få år har Firi opnået stor succes i Norge, og alene i 2021 fik selskabet over 110.000 nye brugere, og der blev handlet krypto for knap syv milliarder norske kroner på platformen, oplyses det.

Se også:  Er kunst og krypto det perfekte match? Samsung retter spotlys mod den spirende NFT-kultur
Schibsted er medejer

Efter historier fra udlandet om kryptobørser, der er krakket og har trukket kundernes penge med sig i dybet, er mange danskere nok skeptiske over for denne børstype. Men ejerkredsen kan måske med investorkredsen sende et tryghedssignal.

Firi afsluttede for nylig en fundingrunde på 22 millioner norske kroner, hvor blandt andet danske investorer og den store norske koncern Schibsted, der ejer flere store virksomheder i Danmark, sprang på – ifølge Firi.

Godkendt af Finanstilsynet

Med Firi slipper brugere for at sende personlige oplysninger frem til udenlandske børser, og der er hjælp og vejledning at hente i den tilhørende app på dansk, ligesom det er muligt automatisk at udregne oplysninger til Skat. Firi-appen kan hentes i App Store og Google Play.

Firi blev grundlagt i 2017 af Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes, da stifterne oplevede et behov i markedet for en lokal kryptobørs med fokus på “enkelhed, engagement og sikkerhed for brugerne”.

Firi er godkendt af det norske og det danske Finanstilsyn, og selskabet har kontorer i København, Oslo og Stockholm.


TAGS
Bitcoin
kryptobørs
kryptovaluta
Norge

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S