Home » Andet » Krisen kradser i kursusbranchen
Krisen kradser i kursusbranchen

Krisen kradser i kursusbranchen

Share

Forespørgslen på it-kurser daler, som krisen kradser. Norske Crayon har slået sig sammen med danske SuperUsers, der skal varetage virksomhedens kurser de næste tre år

Den økonomiske krise smitter af på efterspørgslen efter it-kurser. Det har blandt andre den norskejede kursusvirksomhed Crayon måttet sande, og selskabet har derfor indgået et såkaldt strategisk samarbejde med en af Danmarks største kursusvirksomheder, SuperUsers, som i foreløbigt tre år skal stå for den praktiske afholdelse af Crayons kurser.

Crayons danske direktør Charlotte Schnack siger, at i den nuværende markedssituation har det været svært at samle det nødvendige antal deltagere på de enkelte kurser, og at det derfor er naturligt at gå i samarbejde.

»Det trængte marked gør det svært at få volumen, og det er et generelt problem for branchen. Vi vil gerne give vores kunder en positiv oplevelse med vores kurser, og hvis man gerne vil levere kvalitet, må man samarbejde.

SuperUsers kan sikre kvaliteten blandt andet fordi, de har deres egne instruktører ansat modsat de fleste andre udbydere«, siger Charlotte Schnack.
Crayon, der blev etableret i Norge i 2002, vil nu fokusere på sine to øvrige forretningsområder, som er licensrådgivning og salg af konsulentydelser.

Markedet

Hos SuperUsers siger indehaver Brian Eberhardt, at han er glad for samarbejdsaftalen med Crayon, som han forventer, vil medføre en markant tilgang af kursister til Super-
Users.

Se også:  Apple taber markedsandele, mens Huawei stormer frem

SuperUsers har ifølge Brian Eberhardt sin styrke inden for de tekniske kurser, der henvender sig til ’nørderne’. Firmaet er, ifølge Eberhardt, blandt andet kendetegnet ved, at alle instruktører er fastansatte, mens man mange steder i kursusbranchen arbejder med løst tilknyttede konsulenter.

»Vi har ikke er haft megen nedgang i aktiviteterne – eller i priserne – og det, tror jeg, skyldes, at vores kurser dækker et behov, som vanskeligt kan skæres ned virksomhederne. Der er simpelt hen områderne inden for it, som bare skal fungere i virksomhederne, mens mere almindelige brugerkurser i for eksempel Office-pakken nemmere kan udsættes«, mener Eberhardt.

Hos en anden af Danmarks store kursusvirksomheder, 4D, bekræfter adm. direktør Peter Kallin, at kursusmarkedet er trængt for tiden.

4D er blandt Danmarks allerstørste inden for brugerkurser i Office-pakken og Adobe og arbejder i lighed med SuperUsers med fastansatte undervisere. 4D blev desuden i 2009 kåret som »Årets Træningspartner« af Microsoft på tekniske kurser – for andet år i træk.

»Vi har oplevet en nedgang på 15 procent på vores kurser det seneste halve år, og jeg er sikker på, at vi ikke er alene om den erfaring. Jeg bliver heller ikke overrasket, hvis markedets nedgang fortsætter i år«, siger han til AOD.

Se også:  Stort sikkerhedshul i Office - sådan lapper du det

4D har været på markedet siden 1991 og udbyder i dag over 200 forskellige kurser.

Behovet stiger

Krise eller ej så drøner den teknologiske udvikling af sted. It-produkterne bliver stadig mere sofistikerede og i takt med det, stiger behovet for undervisning på alle niveauer.

Peter Kallin forudser en udvikling på kursusmarkedet med færre udbydere, som til gengæld vil vokse i volumen.

Fra kursisternes evalueringer ved 4D, at det kommer bag på de fleste, hvor avanceret Office-pakken faktisk er i dag. »I runde tal anvender en almindelig bruger måske kun ti procent af Office-pakken, og vi oplever, at de almindelige pc-brugerne bliver positivt overraskede over, hvor meget gevinst, der faktisk er at hente for dem i deres daglige arbejde, når de mestrer Office-pakken bedre«.

Om kursuspriserne også vil falde i takt med kriser, er et nærliggende spørgsmål, men det er svært at besvare. »Et kursus er ikke bare et kursus. Der kan være enorm forskel i kvaliteten på kursusmaterialer og undervisning, og derfor er spørgsmålet ikke nemt at besvare.

Der er også noget, der hedder rabatter. Men jeg er overbevist om, at der er udsalg rundt omkring i branchen, og at der er mange steder, hvor krisen kradser«, siger Peter Kallin


TAGS
erhverv
kursus
Office

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S