Home » NAS » Synology DiskStation DS716+II [TEST]: Kraftfuld NAS med helt nyt filsystem
Synology DiskStation DS716+II [TEST]: Kraftfuld NAS med helt nyt filsystem

Synology DiskStation DS716+II [TEST]: Kraftfuld NAS med helt nyt filsystem

Share

Synology DiskStation DS716+II er en 2-bay NAS, der bringer mange fordele til arbejdsgrupper og SMB-virksomheder generelt. NAS’en understøtter det nye btrfs-filsystem i DSM 6.1 

Synology DiskStation DS716+II er en solidt bygget 2-bay NAS, der egner sig specielt til små eller mellemstore virksomheder (SMB), hvor den vil passe fint ind som bindeled i diverse arbejdsgrupper.

Det er en solidt bygget NAS med metalchassis. Det er enkelt og let at montere drev, og benytter man 3,5″-drev kræves der eksempelvis ikke skruer til monteringen.

Den 92 mm store blæser sørger for tilstrækkelig udluftning samtidig med, at støjen holdes på et behageligt lavt niveau.
Der er for størrelsen tale om en meget veludstyret NAS. Dette gælder specielt antallet af porte, herunder skal man lægge mærke til, at den er udstyret med hele to 1 Gbit/s LAN-porte.

Det muliggør link aggregation eller failover, således at man eksempelvis kan øge hastigheden, hvormed data flyder til og fra NAS’en.

Udnyttelse af DSM 6.1

DSM 6.1 operativsystemet blev lanceret samtidig med, at denne test blev til. DSM 6.1 tilføjer en række nye features og forbedrer en hel del andre.

DS716+II er en af de Synology NAS’er, der understøtter en af de helt store nyheder i DSM 6.1. Her tænkes på btrfs-filsystemet, hvor dataintegritet er omdrejningspunktet.

Se også:  Synology DiskStation DS420+ [TEST]: NAS til storbrugere og business

Btrfs sørger for en optimal dataintegritet ved at benytte flere kneb. For det første gemmes en kopi af metadata på en diskenhed. Det gør det muligt at genoprette data, selvom dele af drevet skulle være beskadiget.

Filsystemet benytter også checksums, hvilket gør, at systemet kan opdage, hvis der opstår fejl, hvilket får operativsystemet til automatisk at prøve at rette fejlen.

Btrfs indeholder også mulig-heden for at tage et tidsbestemt snapshot af en helt delt mappe. Det gør, at brugeren kan gendanne data til et tidligere tidspunkt, hvor der ikke var problemer.

En anden nyhed er Active Directory, ikke at NAS’en kan indgå i denne, det er en selvfølgelighed. I stedet kan NAS’en fungere som domænekontroller, hvor den kan administere mapperne for brugergrupper og brugere.

Men Active Directory kan også administrere Windows gruppepolitikker for tilknyttede computere, så brugerne installerer nødvendig software og opdaterer Windows.

Endnu en nyhed blandt mange er Universal Search, der er en søgefunktion, der understøtter tags, tid samt operatorer til at finde det, du søger direkte fra skrivebordet.

Active Backup DSM 6.1 inde-holder en lang række andre ændringer og fornyelser, der understøtter samarbejde bedre samt byder på så mange muligheder, at de ikke kan nævnes her.

Se også:  Ny NAS fra Synology – god model at starte med
NAS med forbindelser

DS716+II er desuden en ret så stærk NAS, med en firkernet processor med en taktfrekvens på 1,6 GHz, der dog kan øges til 2,24 GHz under belastning. Det er også vigtigt for ydelsen i en arbejdsgruppe, at der er 2 GB ddr3-ram til rådighed. NAS’en har i vores test vist en ganske respektabel læse og skrivehastighed til og fra NAS’en.

Vi har målt hastigheden for forbindelsen til og fra NAS’en med CrystalDiskMark 5.02. Her har vi opnået en sekventiel
skrivehastighed på 118 MB/s samt en sekventiel læsehastighed på 118,1 MB/s. Hastigheden falder en del, når vi taler 4 kB random operationer, dog til et mere end fornuftigt niveau. Det skal også tilføjes, at målingerne er foretaget over en enkelt LAN-port.

Har man et setup, der tillader link aggregation, så kan man roligt lægge en del MB/s til begge målinger, hvor især læsehastigheden skulle øges.

NAS’en understøtter alle miljøer og fungerer således glimrende sammen med Windows-, Mac- og Linux-miljøer. Der er righoldige brugermuligheder i en betjeningsvenlig brugergrænseflade. Derudover kan Synology DiskStation DS716+II streame 4K-video og transcode til 1080p. 


Synology DiskStation DS716+II
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervelighed
  • Elforbrug
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Synology DS716+II er en virkelig god NAS til SMB og mindre
arbejdsgrupper. Den har en rigtig god ydelse, er let at arbejde med, og man får en lang række værktøjer, der letter og sikrer ens arbejde. En NAS der vil gøre mange glade.«

Nøgletal
Pris: 3599 kr.
Type: 2-bay NAS
Processor: Intel Celeron N3160
Ram: 2 GB ddr3
Drevpladser: 2x 2,5”/3,5”-drev
Præinstallerede drev: Ingen
Tilslutninger: 2x 1 Gbit/s LAN, 3x USB 3.0 Type A, 1x eSATA
Blæsere: 1x 92 mm

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
2-bay NAS
Synology
test

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S