Home » Processor » Kraftfuld Huawei-processor sætter nye standarder for kunstig intelligens
Kraftfuld Huawei-processor sætter nye standarder for kunstig intelligens

Kraftfuld Huawei-processor sætter nye standarder for kunstig intelligens

Share

Ascend 910 er den hidtil stærkeste processor til kunstig intelligens. Den kan anvendes i en bred række scenarier og ledsages af den nye MindSpore-platform, som gør det nemmere at udvikle intelligente enheder

Huawei var den første producent, der begyndte at tale om kunstig intelligens i deres smartphones. Muligheden for computerlæring er indbygget i deres processorer, ikke kun dem til mobiler, men også til diverse IoT-enheder, alt fra biler til industrimaskiner.

Nu kommer den kinesiske producent med en helt ny processor, rettet bredt mod at gøre maskiner intelligente.

Den kommer sammen med en helt ny platform til udvikling af AI-applikationer, som gør det nemmere for producenter at udvikle intelligente enheder.

Stærkere og mere effektiv

Ifølge Huawei er den nye Ascend 910 den stærkeste processor til kunstig intelligens der findes lige nu. I floating point (FP16) operationer leverer den 256 TeraFLOPS, mens den i integer-udregninger (INT8) leverer 512 TeraOPS. Trods dette er strømforbruget ikke højere end 310W, hvilket faktisk er betydeligt lavere end hvad Huawei selv havde troet muligt. Producenten havde bestræbt sig på 350W.

Se også:  Huawei Watch GT Runner [TEST]: Huawei-ur til den seriøse løber

“Ascend 910 performs much better than we expected,” fortalte bestyrelsesformand, Eric Xu, ved formiddagens præsentation. “Without a doubt, it has more computing power than any other AI processor in the world.”

Når Ascend 910 bruges i et typisk AI modeltrænings-scenarie, baseret på ResNet-50, vil den med MindSpore som platform være to gange hurtigere end andre løsninger på markedet, der arbejder med TensorFlow.

Fleksibel, ressourcebesparende og sikker

Målet er at levere fleksibel og prisoverkommelig computerkraft, der imødekommer kravene i et bredt spektre af scenarier, fra edge computing, til selvkørende biler og intelligenstræning.

Med MindSpore som ramme bliver udviklingen nemmere og udførelsen mere effektiv, så brugeren kan spare ressourcer og nå resultater hurtigere. I et typisk neuralt netværk til sprogbehandling har MindSpore 20 procent færre koderlinjer end de førende konkurrenter.

Se også:  Huawei WiFi Mesh [TEST]: Huaweis routere giver hurtigt internet uden besvær

Uanset omfanget af projektet kan MindSpore understøtte det, og forbi den kun behandler materiale, der allerede er processeret og samtidig har indbygget beskyttelse af modeller, er private informationer godt sikret.

Platformen er ikke kun låst til Ascend-processorer, men understøtter også andre GPUs’er, CPU’er og øvrige processorer.

Kunstig intelligens overalt

MindSpore vil være tilgængelig som open source i første del af 2020.

Huawei ser AI som en ny almennyttig teknologi, ligesom jernbaner og elektricitet var det i det nittende århundrede, og biler, computere og internet var det i det tyvende århundrede. Producenten tror, at AI vil blive brugt i næsten alle aspekter af samfundet i fremtiden.


TAGS
AI
Huawei
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S