Home » Guide » Tag kontrollen over windows update
Tag kontrollen over windows update

Tag kontrollen over windows update

Share
Find alle fejlene i Update 

Nogle gange sker det værst tænkelige og en opdatering går gruelig galt. Her får du nogle tips, så det hele glider igen.

Ideelt burde Windows Update være usynlig, bortset fra meddelelser om, at opdateringer er klar til at blive installeret, og når de konfigureres ved opstart.

Windows Update fejlfindingsværk-tøjet opdager og fikser en lang række forhold, som kan give problemer med at installere opdateringer.

I den virkelige verden er det som bekendt anderledes. Nogle Windows-opdateringer kræver to eller tre forsøg, inden de endelig installerer. Andre nøjes med konsekvent at nægte at lade sig installere. Windows Update kan tilmed ophøre med at fungere, eller din pc kan pludselig nægte at genstarte, efter at du har installeret de seneste opdateringer. Så hvad er løsningen?

Windows vil ikke starte

Systemgendannelse, hvis det fungerer og er tilgængeligt, er nemmeste vej til at omgøre katastrofale, fejlramte opdateringer.

Engang imellem kan opdateringer rode så meget, at Windows ikke indlæses ordentligt. Efter flere mislykkede forsøg bør du få vist mulighed for at starte i fejlsikret tilstand eller åbne genoprettelsesmenuen. Prøv herfra Startreparation eller Systemgendannelse for at rulle din pc tilbage til genoprettelsespunktet – fra før opdateringen blev installeret. Dette kan du ikke, hvis du i Windows 10 ikke slog Systemgendannelse til igen efter April 2018-opdateringen.

Se også:  Optimer Windows 10 med de nye PowerToys

Andre muligheder involverer genoprettelsesmedier. Laver du regelmæssigt sikkerhedskopier med et værktøj som Macrium Reflect Free, så rul tilbage til seneste kopi ved hjælp af opstartsmediet. Ellers brug Lazesoft Recovery Suite til at oprette et gendannelsesmedie og bruge det indbyggede Windows genoprettelsesværktøj.

Hvis det fejler, skal du bruge Data Recovery-komponenten til at gemme dine data eller tage en diskafbildning, før du starter fra Windows-rednings- eller installa-tionsmediet for at prøve en reparationsinstallation. Dette indebærer, at Windows 7 installeres oven i sig selv eller en ”opgraderings-installation” med Windows 8.1- og 10-opstartsmedier.

Generel fejlfinding

Er Windows Update ud til bens, så start med at køre Windows Update-fejlfindingsprogrammet for at se, hvad der dukker op. I Windows 10 skal du gå til Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Foretag fejlfinding. Klik på ”Windows Update”, derefter ”Kør fejlfindingsværktøjet”. Ældre versioner af Windows gemmer fejlfindingen under Kontrolpanel > System og sikkerhed > Handlingscenter. Vælg linket med fejlfinding af almindelige computerproblemer.

Oversigten over opdateringer kan give et fingerpeg om, hvilken opdatering der fejler.

Når værktøjet åbnes, klikker du på ”Avanceret” og vælger ”Kør som administrator”, før du klikker på ”Næste” (kun Windows 7/8.1). Vent, mens værktøjet scanner for problemer. Er der nogen, klikker du på ”Se detaljerede oplysninger” for at finde ud af mere om rettelsen. Klik på ”Luk”, genstart og prøv igen. Hvis den pågældende løsning indebærer installation af ventende opdateringer, men det er de opdateringer, der nægter at installere, som giver problemet, klikker du på ”Spring denne løsning over” for at fortsætte med at søge efter andre potentielle problemer.

Se også:  Guide: Få overblik med Tidslinje i Windows 10

Fortsætter problemet, skal du muligvis udføre mere drastiske trin. Vejledningen ”Nulstil Windows Update” på næste side forklarer, hvordan du bruger Windows Repair. Du kan hente og installere værktøjet (eller bruge det online) fra www.tweaking.com.

Ofte ligger problemet ikke i Update, men i en specifik opdatering, der nægter at installere. Du får måske advarsler på forhånd. Det kan være en besked under genstart om, at Windows tilbageruller en fejlramt opdatering, eller at din pc forsætter med at forsøge at installere opdateringer efter hver genstart. Bliver problemet ved, skal du prøve andre muligheder. 

Vær sikker på at vælge den korrekte Windows-version (ikke serverversionen), når du downloader opdateringer på egen hånd.

Kontrollér status for opdateringer via Windows Update-værktøjet. Du skal blot klikke på ”Vis opdateringsoversigt”. Her ser du en liste over tidligere installerede opdateringer, og om de lykkedes eller ej. Hvis der er flere mislykkede forsøg, er det sandsynligvis én af dem, som er synderen. Brugere af Windows 8.1 og 7 kan klikke for at gennemgå opdateringer og vælge dem én ad gangen (fire stædige opdateringer, som ikke ville installere samtidig på vores Windows 8.1-pc blev installeret enkeltvis uden problemer). Det vil indsnævre din søgning til den specifikke fejlramte opdatering.

En anden mulig løsning er at hente den plagsomme opdatering manuelt. Gå til www.catalog.update.microsoft.com og søg efter opdateringsnummer (inklusive KB).

Du får vist en liste over matches baseret på Windows-version plus systemarkitekturen. x64 er til 64-bit-versioner af Windows, x86 til 32-bit. Download filen, dobbeltklik på den og følg instruktionerne.

Virker det ikke, skal du grave dybere. Eventuelle mislykkede opdateringer ledsages af en fejlkode i Windows 10. Brugere af Windows 8.1 og 7 skal dobbeltklikke på en mislykket opdatering for at gennemgå en fejlrapport inklusive fejlkoden. Ældre versioner af Windows giver også et link om mere hjælpe til denne fejl, selvom det normalt ikke giver nogen meningsfulde resultater.

Vær i stedet opmærksom på fejlkode og opdateringens KB-nummer. Prøv at google koden. Lav en søgning på ”Windows Update”, din version af Windows og KB-nummeret for at se, hvad du finder. Ignorer annoncer og fokusér på rigtige hjemmesider, herunder velrenommerede kilder som https://answers.microsoft.com. Vælg nyere resultater først. Især hvis de svarer til dit specifikke KB-nummer.

Nulstil Windows Update
1 Fejlsikret tilstand

Tryk på tasterne Win + R, skriv ”msconfig” og tryk på Enter-tasten. Vælg fanen ”Boot” og marker ”Sikker Start” og ”Netværk” Klik på ”OK” og genstart. I fejlsikret tilstand starter du Windows Repair. Følg trinnene og udfør et grundtjek. Er din pc ok, så ignorér tilpasning af strøm.

2 Udfør andre tjek

De tre andre trin, scanning, disktjek og tjek af systemfiler, er relevante, hvis dit Windows Update-problem er relateret til diskfejl eller ødelagte systemfiler. Gennemgå dem en ad gangen, genstart, hvor du bliver bedt om det, og vend tilbage til samme sted i programmet.

3 Udfør reparationer

Klik på ”Backup” for at sikkerhedskopiere registreringsdatabasen og oprette systemgendannelsespunkt. På næste skærm åbner du Repairs eller vælger en forudindstilling. Vælg ”Preset: Windows Update”. Klik på ”Start Repairs”. Åbn msconfig og fjern markering i ”Sikker start”. Genstart.

TAGS
Tips og trick
Update
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S