Home » Guide » Tag kontrollen over windows update
Tag kontrollen over windows update

Tag kontrollen over windows update

Share
Få styr på Windows Update

Her gennemgår vi, hvordan du optimalt bruger Windows Update og generobrer kontrollen over processen fra Windows 10.

Opdatering af Windows er en utrolig vigtig del af din daglige vedligeholdelse, men mange udskyder det, hvis de kan. Dette skyldes ikke dovenskab; Microsoft har et ry for at frigive patches, før de er klar til almindeligt brug, og der findes rædselshistorier om Windows-installationer, der får alt til at ramle (se de næste sider for fejlfindingshjælp).

Alligevel betaler det sig under alle omstændigheder at sikre, at du i hvert fald er opdateret med hensyn til de nyeste sikkerhedsreparationer. Så at fravælge opdateringer, selv når det er muligt, er ikke praktisk smart. Lad os i stedet se på, hvad du kan gøre for, at Update-processen virker for dig og ikke imod dig.

Brugere af Windows 10 Home kan udsætte den uundgåelige tvungne genstart op til syv dage.

Tag kontrollen tilbage

Med Windows 10 mistede brugerne en del af kontrollen, især de, der kører Windows 10 Home. Nu tvinges opdateringer til at blive installeret, så snart de er tilgængelige og blevet hentet. Windows fortæller dig, at opdateringer venter, og du bliver bedt om at genstarte din pc.

Windows er konfigureret til at gennemtvinge en genstart for at installere opdateringer uden for dine ”aktive timer”. Standard er sat til klokken 17-8. Klik på ”Rediger aktiver timer” i Windows Update-vinduet for at ændre dem (du kan dog ikke udskyde en opdatering for evigt). Klik på ”Planlæg genstart” ved siden af knappen ”Genstart nu”. Slå skyderen til, og du kan udskyde genstart op til syv dage. Det er fint som en sidste udvej.

Brugere af Windows 10 Pro kan styre sikkerhedsopdateringer i op til 30 dage og funktionsopdateringer i op til 16 måneder.

Det er nemmere, hvis du bruger Windows 10 Pro: Gå over til Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed > Windows Update. Klik på ”Avancerede indstillinger”. Her finder du en knap, som giver dig mulighed for at sætte pause i opdateringer i op til 35 dage.

En bedre måde at forhindre usikre opdateringer i at komme ind på dit system, er at rulle ned til ”Vælg, hvornår opdateringer skal installeres”. I rullemenuen kan du udskyde funktionalitetsopdateringer omkring fire måneder efter deres udgivelse ved at skifte fra ”Halvårlig kanal (målrettet)” til ”Halvårlig”.

Se også:  Stor Windows-opdatering klar: Her er de nye funktioner

Du kan udsætte det i op til et ekstra år (365 dage) via rullemenuen. Det er også muligt at udskyde kvalitetsopdateringer, patches og sikkerhedsreparationer, i op til 30 dage via næste rullemenu. På den måde undgår du at udsætte din pc for en opdatering, der senere trækkes tilbage, fordi den er ustabil.

Bruger du Windows 10 Home, så tjek med trin-for-trin-vejledningen nedenfor. Her viser vi en metode til manuelt at deaktivere Windows Update, som virker for seneste opdatering af April 2018. Bemærk, at du stadig skal tjekke for opdateringer. Åbn værktøjet og genaktivér tjenesten for at gøre det. Deaktivér det derefter igen efter brug.

Valgfrie opdateringer

Windows Update giver ”valgfrie” opdateringer, der indeholder ekstra komponenter som Microsoft Silverlight. De omfatter også drivere leveret af Microsoft til en bred vifte af hardware. Windows 7- og 8.1-brugere kan gennemgå og installere disse via Windows Update som vist i hovedteksten, men disse opdateringer er skjult i Windows 10.

Installering af driveropdateringer er ofte et skud i tågen, hvor du skal via Enhedshåndtering og for den pågældende enhed klikke på ”Opdater driver”. For at se, hvad der er tilgængeligt – og installere direkte – kan du hente Windows Update MiniTool fra siden majorgeeks.com. Udpak indholdet og kør filen wumt_x64.exe (64-bit) eller wumt_x86.exe (32-bit), alt efter din Windows-systemtype.

Klik på ”Check for updates” under Update History, når du har valgt ”Include drivers”. Vælg de opdateringer, du ønsker, og klik på knappen ”Install Updates” for at installere dem. Du kan skjule uønskede opdateringer. Kæmper du med en opdatering, der nægter at installere, vil det at skjule den få Windows til at holde op med at installere.

Windows 7 og 8.1

Bruger du stadig Windows 7 eller 8.1, er det dig, som styrer processen. Åbn Kontrolpanel > Windows Update. Du får vist et skærmbillede, som fortæller, hvor mange opdateringer der venter på at blive installeret. Klik på ”Søg efter opdateringer”, så du er sikker på at have de seneste. Opdateringer er inddelt i to typer: vigtige og valgfrie. Du får vist, hvor mange af dem, der er tilgængelige. Klik på det relevante link, og markér i felterne, hvilke der skal installeres. For mere information om en bestemt opdatering, vælger du den for at få et resumé. Klik på ”Flere oplysninger”.

Se også:  Guide: Grav gemte filer frem i Windows 10

Du får også en status på, om opdateringen er hentet, og om den er klar til installation. Denne status knytter sig til, hvordan du har konfigureret Windows Update. Klik på ”OK” for at vende tilbage til hovedskærmen, og klik derefter på ”Skift indstillinger” for at styre, hvilke opdateringer, der er installeret.

Brugere af Windows 7 og 8.1 nyder godt af total kontrol over, hvordan og hvornår deres opdateringer leveres.

Som standard installeres opdateringer automatisk på et bestemt tidspunkt, eller når du genstarter. Vil du sætte processen på pause, før du installerer, vælges ”Hent opdateringer, men lad mig vælge, om de skal hentes og installeres”. Du kan også gennemgå tilgængelige opdateringer, før du downloader dem eller slukke for funktionen helt. Det anbefaler vi dog ikke.

Du ser også en boks, hvor du har mulighed for at fravælge automatisk modtagelse af anbefalede opdateringer sammen med kritiske. At fjerne markeringen i boksen betyder, at anbefalede opdateringer som .NET Framework Tool flyttes til kategorien Valgfri, hvor de skal kursiveres for at få dem til at skille sig ud (se boksen ”Valgfrie opdateringer” på forrige side).

Slå Windows Update fra
1 Hent og kør

Hent værktøjet Windows Update Blocker fra www.sordum.org/9470/. Gå efter den grå knap forneden før Related Posts. Højreklik på den hentede fil ”Wub.zip” og vælg ”Udpak alle”. Dobbeltklik på Wub.exe i den udpakkede mappe for at starte programmet.

2 Sluk for tjenesten

I det lille vindue, som vises, vælger du punktet ”Disable Service”. Tjek, at Protect Service Settings er markeret. Klik på ”Apply Now”. Status bør skifte til et rødt skjold med et X. Genstart. Eventuelle opdateringer, som venter på genstart, bliver stadig installeret.

3 Find opdateringer

Åbn Windows Update Blocker efter genstart. Kontrollér, at tjenesten stadig er deaktiveret. Gå til Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed > Windows Update. Alt ser normalt ud. Klik på ”Søg efter opdateringer”. En fejlmeddelelse angiver, at tjenesten er deaktiveret.

TAGS
Tips og trick
Update
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S