Home » Skærm » Kontorskærm på vågeblus
Kontorskærm på vågeblus

Kontorskærm på vågeblus

Share

Det bliver i familien. Alt om DATA kiggede på forgængeren til denne computerskærm sidste år. Vi beskriver, hvorledes arvtageren klarer sig

Philips Brilliance 225B2 ligner af udseende forgængeren 225B1, som vi kiggede på sidste år. Generelt fik den dengang ros, ikke mindst den indbyggede PowerSensor, der nedsatte strømforbruget væsentligt, når ingen var ved skærmen. Vores tester var ligeledes glad for den medfølgende software. Skærmen fik dog også anmærkninger med på vejen. Farveneutraliteten var ikke i top. Grundet de gode egenskaber, endte den dog alligevel på fire stjerner.

Fintunet spareskærm

Brilliance 225B2 byder på meget få synlige ydre forandringer. Der er tale om en sparsommelig 22″ skærm med en opløsning på 1.680×1.050 pixels. Skærmen viser stadig 16,7 millioner farver, den har en lysstyrke på 250 cd/m2 og en angivet responstid på 5ms. Betragtningsvinklerne er de samme med 176 grader horisontalt og 170 grader vertikalt, men noget er trods alt ændret. Den dynamiske kontrast her betegnet SmartContrast, er nu på 500.000:1 mod 25.000:1 hos forgængeren. Endvidere er skærmen angivet til nu at bruge under
0,1 watt i standby og 0 watt ved anvendelse af nulstrømskontakten.
Ingen revolution, men en videreudvikling er heller ikke at foragte.

Se også:  Her er Philips nye top-tv - B&W-højttalere, multirums-lyd og kunstig intelligens

Billede og energi

PowerSensoren er, sammen med nulstrømskontakten bagpå, det, der definerer denne Philips skærm udadtil. PowerSensorerne burde man vel sige, der sidder to foran forneden på skærmrammen. Her befinder de trykfølsomme knapper sig ligeledes, hvormed der kan foretages grundlæggende indstillinger via On Screen Displayet (osd). I osd kan de almindelige indstillinger, såsom lysstyrke, kontrast og des lignende, indstilles.

Det er også her følsomhed-en for PowerSensor angives. Skærmbilledet forsvinder et par sekunder efter, brugeren har forladt pladsen foran skærmen. Strømforbruget nedsættes heraf, når brugeren vender tilbage, vender billedet imponerende hurtigt tilbage igen.

Af andre energisparetiltag er det meget lave standbyforbrug på 0,1 watt. Hvis man aktiverer nulstrømskontakten bagpå, forbruger skærmen som angivet faktisk 0 watt, når den ikke er i brug. Ved almindeligt brug forbruger skærmen cirka 23 watt, når Smart Image funktionen ikke er aktiveret. Hvis Smart Image funktionen er aktiveret, stiger energiforbruget nogle watt alt efter hvilken indstilling og hvad, der vises. De forskellige »Smart Image« kategorier indstiller skærmen dynamisk ud fra den valgte arbejdssituation. Philips SmartControl Premium hedder den medfølgende skærmsoftware. Det er brugervenligt og guider brugeren til at opnå de bedste indstillinger for skærmen, selv om man ingen forkundskaber har.

Se også:  Vælg den perfekte skærm til grafisk arbejde og fotoredigering

Skærmkvaliteten fejler ikke noget denne gang. Nu er der mulighed for at opnå alt lige fra et dæmpet skærmbillede til klare skærmbilleder. Farverne kan også justeres tilstrækkeligt til, at alle burde kunne ramme deres præference.

De basale kvaliteter

Philips Brilliance 225B2CB/00 er den fulde modelbetegnelse for skærmen. Den har et dvi-d stik, et analogt vga-stik, to usb 2.0-porte type A i venstre side af skærmen, og en usb 2.0 Type B-stik på bagsiden. Desuden er der audio-in og audio-out-stik, samt indbyggede højttalere på 2 gange 1,5 watt.

Alt dette er udmærket, ikke særligt specielt men det er heller ikke det væsentlige ved Brilliance 225B2. Ergonomisk er skærmen også fornuftig med højdejustering på 70cm, vipning fra -5 til 20 grader samt drejning af skærmen 65 grader til hver side. Skærmen accepterer desuden 100×100mm vesa-beslag til vægophængning. Pivotering er vel eneste detalje, der kunne savnes.


<a href="/tags/brilliance" title="Mere indhold om brilliance">Brilliance</a> 225B2CB/00
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Glimrende kontorskærm med fremragende energimæssige egenskaber. Ergonomien er ligeledes i orden, og skærmbilledet kan indstilles efter behov og lokale lysforhold.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
brilliance
energibesparende
Energiforbrug
energirigtig
Philips
Philips Brilliance 225B2
skærm
SmartContrast

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S