Home » Gaming & Konsoller » Konsollernes kamp
Konsollernes kamp

Konsollernes kamp

Share

Wii har været uovervindelig, men får nu stærk konkurrence fra PlayStation Move og Microsoft Kinect. Hvilken skal man vælge?

Hvilken konsol har du hjemme, hvis du altså har nogen? Personligt har jeg længe sværget til min Wii, dét system til at styre spil og indhold på tiltalte mig i en grad, der hurtigt gjorde mig til en glødende fan.

Samtidig var spillene bare i orden. Godt nok var grafikken måske ikke verdens bedste, men den var stadig rigtig god, og hvad vigtigere var, så var der lagt enorm vægt på selve spiloplevelsen.

På et tidspunkt investerede jeg så i en Xbox bare for at se, om den kunne fange mig, men bortset fra at jeg var vild med Guitar Hero, så var det ikke rigtig noget for mig. Det var stadig dét, at jeg var ikke så vild med at spille via den type controller. Og selvom grafikken faktisk var ret god, så fangede det mig ikke rigtigt.

Jeg indkøbte aldrig en PlayStation men afprøvede den i stedet hos mine kammerater, og jeg fik lidt samme oplevelse, som jeg havde med min egen Xbox. Spillene var flotte – og langt flottere end på en Wii – ingen tvivl om det. Men den specielle grad af interaktivitet, som du får hos Wii med dens Wii Remote, og ikke mindst balancebrættet, var ikke tilstede. PS3 blev aldrig rigtig noget for mig.

Ville have en bid af kagen

Naturligvis ville hverken Microsoft eller Sony lade Nintendo være de eneste, der kunne få deres brugere til at rejse sig op fra sofaen og spille med hele kroppen foran tv’et. Microsoft annoncerede, at de ville lancere en controller-fri bevægelsessensor, Kinect, og Sony ville komme med en speciel sensor til deres konsol, Move.

Men indrømmet, jeg var skeptisk, for hvad kunne dog slå min lille hvide Wii? Da Sony for et par måneder siden lancerede Move, var jeg med til lanceringen og var faktisk ikke specielt imponeret. Udseendet var diskutabelt, og dengang syntes jeg, at det mest af alt var et rip-off på Wii’ens styringsenhed. Jeg har dog senere ændret mit syn på den, men det kan du læse mere om senere.

Nu gik jeg og ventede på Kinect fra Microsoft. Konceptet lød spændende, og jeg var meget spændt på, om de rent faktisk kunne levere et brugbart produkt.

Endelig oprandt dagen, hvor jeg var til lancering hos Microsoft og første gang skulle afprøve Kinect, og jeg var målløs, den fungerede bare vildt godt.

Kinect er en enhed, der placeres foran dit tv, og som holder øje med dig via et par web-cams og et par infrarøde sensorer. Kinect måler et utal af punkter på din krop, og derved forvandles hele din krop til en stor sensor (som du vel og mærke ikke bør være nervøs for at tabe, så den flyver ind i dit tv).

Nu var jeg sikker, jeg måtte bare have en Kinect, det var en værdig afløser til min Wii, og jeg var nu overbevist om, at Kinect ville indtage konsollernes førsteplads, Wii ville få andenpladsen, mens PS3 med Move ville indtage tredjepladsen.

Der sker altid noget uventet

Men så skete der noget, der fik mig til at tænke mig om igen. Jeg var på weekend med nogle af kammeraterne, og der opsatte vi blandt andet PlayStation med Move og gik i gang med drabelige sværdslag, frisbee-golf, bueskydning og meget mere, og jeg måtte revidere min opfattelse af Move.

Det system fungerede faktisk vildt godt. Naturligvis skal du stadig have en controller i hånden, men spiloplevelsen har de virkelig fået givet et løft, og jeg er tilbøjelig til at overveje en PlayStation til samlingen derhjemme.

Nu har jeg imidlertid også fået en Kinect ind i huset og hygger mig meget med den. Jeg skal altså blive bedre til at bruge den, men det er stadig fedt ikke at have en controller i hånden. Efter at have brugt Wii, Kinect og PS Move er jeg virkeligt i tvivl om hvilken af de tre konsoller, jeg helst vil have.

Indtil videre nøjes jeg med Wii og Kinect men overvejer nu stærkt en PS3 Move med nogle af alle de sjove spil, der findes til den.

Hvilken konsol foretrækker du og kunne du finde på at investere i PlayStation Move eller Microsoft Kinect?

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
Kinect
PlayStation Move
Spillekonsol

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S