Home » Gaming & Konsoller » Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5
Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Share

Dommen: Den hvide kæmpe viser størst potentiale

Der et ikke ét rigtigt svar på, hvilken konsol du skal vælge, men vi har en favorit …

Begge konsoller tilbyder tilstrækkelig store opgraderinger og nye funktioner til, at det kan forsvares at gå skridtet op til den nye generation.  

For nogle gamere vil valget være relativt let. Har man allerede investeret i en masse spil og tilbehør til en af de to platforme og opbygget relationer til medspillere og chat-venner her, så er der tungtvejende grunde til at blive hængende.

Er man ny i konsol-verdenen eller overvejer at skifte platform, må man gøre sig grundige overvejelser. 

Forskellen i ydelsen på de to konsoller er ikke så stor, at det bør gøre udslaget, men lagerkapacitet og mulighederne for at udvide kan have betydning. I hvert fald hvis du regner med at købe mange spil og gerne vil have adgang til dem på én gang. 

Hvad vil du spille? 

Er det først og fremmest adgangen til spil, der er vigtig, uden at det behøver at være de nyeste og mest ”cutting edge”, så ligner Xbox det mest sikre valg. Bagudkompatibiliteten gør, at du får adgang til et væld af titler allerede fra start, og så er Game Pass altså en overordentlig fin løsning, som giver dig et stort udvalg af spil til rådighed for en ganske rimelig månedlig pris. Især hvis du også spiller på din smartphone og pc, for tjenesten fungerer gnidningsfrit på tværs af platforme. 

Vil du være helt fremme i skoene med de nyeste og vildeste spil, er PlayStation 5 det rette valg. Der er flere eksklusive titler udviklet specielt til at udnytte mulighederne i konsollen. Dog er bagudkompatibiliteten mindre, så det samlede spiludvalg er ikke helt så stort.

Se også:  Sandbergs Savage Headset USB 7.1 [TEST]: Ultrabillig genvej til gaminglyd
Hver sine styrker

Som gamingkonsol betragtet ér det PlayStation 5, der er længst fremme. Den byder på de mest innovative løsninger og åbner en verden af spændende mulighederne med den suveræne DualSense-controller. For den person, der ønsker at være helt med i forreste geled, når det gælder gaming, må PS5 således være det rette valg. 

Til casual gaming, som familiekonsol og som hjemmets alt i en-mediecentral er Xbox Series X en fremragende løsning.

Men som altid med nye konsoller er vi først lige kommet i gang. Det endelige potentiale udfolder sig først over nogen tid, når nye opdateringer, spiltitler og tilbehør bliver tilgængelige.

Se også:  Nu kan du købe gaming-udstyr hos IKEA

Lige nu er det PS5, der virker mest lovende med de mest spændende fremadrettede udviklingsmuligheder, og den får derfor vores anbefaling. 

 

TAGS
Gaming
Playstation
playstation 5
spilkonsoller
Xbox
xbox series x

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S