Home » Gaming & Konsoller » Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5
Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Share

Konsollerne fås også i mindre og billigere versioner uden diskdrev. Her henter man udelukkende spil via nettet.

Det kan være fint, hvis du ikke ejer spil på disk i forvejen, men gør du det, mister du muligheden for at spille dem – medmindre du køber dem digitalt på ny.

Diskdrevet giver også mulighed for at afspille Blu-ray-film (og musik-cd’er på Xbox). Læg dertil et udvalg af mediefeatures i form af apps, streaming og filmudlejning, og du har en fin alt i en-medieboks til stuen. Med understøttelse af formater som Dolby Vision og Dolby Atmos samt et større økosystem har Xbox dog et lille forspring på det punkt (PS5 understøtter Atmos, men kun ved Blu-ray-film).

Duellen punkt for punkt: 5 skarpe til konsollerne

1 Design

Sony skal have ros for at være modige og prøve noget nyt. PlayStation 5 er absolut ikke en kedelig konsol at se på, men designet er altså heller ikke hundrede procent vellykket. Maskinen er stor, tung og lidt svær at integrere i en almindelig dagligstue. 

Her er Xbox betydeligt nemmere at have med at gøre. Den sorte kasse gør ikke det store væsen af sig. Den er måske ligefrem lidt kedelig. Men den fylder mindre, er nemmere at placere og unægtelig mere stilfuld og harmonisk i sit udtryk.

Se også:  Seasonic Prime Titanium TX-1000 [TEST]: Fremragende strømforsyning

VINDER: Xbox

2 teknologi

På ydelse leverer begge en smidig oplevelse med hurtige loadtider og flydende skift mellem spil. Og så er billed- og lydkvaliteten ikke mindst helt forrygende. Især ved nye, optimerede spiltitler.

Det kan dog undre, at Microsoft ikke har taget det sidste skridt for at fremtidssikre Xbox Series X. Især når vi har at gøre med en maskine, der formentlig ikke bliver opgraderet lige foreløbig. Savnet af USB-C og Wi-Fi 6 er måske ikke så stort lige nu, men vil utvivlsomt føles større i fremtiden. 

VINDER: PS

3 Spiloplevelse

Under optimale forudsætninger, med spil optimeret til at udnytte konsollernes yderste potentiale, er det PlayStation 5, som kan levere den største og mest indlevende oplevelse. Det skyldes i særdeleshed den nye DualSense- controller, som med en suveræn haptisk motor og adaptive triggers åbner op for en ny grad af fysisk interaktion med spillet. Det er den, der for alvor giver os fornemmelsen af ”next gen”-gaming.

Xbox-controlleren er rar og velkendt, men rykker ikke ved spiloplevelsen. 

VINDER: PS

Se også:  Rovdyr med det hele – op til 64 GB ny ram-hukommelse

4 Økosystem

Begge konsoller har en behagelig brugerflade, der er nem at navigere i, når man lige vænner sig til den. Der er også rig mulighed for at fjernstyre konsollerne eller spille videre på dine spil på din smartphone. Microsoft har dog et stærkt kort på hånden med Xbox Game Pass, som giver dig en fælles spilplatform til konsol, pc og mobil, hvor du for en relativt lav månedlig pris får mulighed for at spille et væld af fine titler. Sonys pendant til denne er langtfra så veludbygget. 

VINDER: Xbox

5 Spiludvalg

Vil du være fremme på beatet med de nyeste og mest banebrydende spil står PlayStation 5 stærkest. Her er allerede ved lancering flere eksklusive titler, og der vil løbende komme flere store spil, som kun kan spilles på denne konsol. Bagudkompatibiliteten strækker sig dog kun til PS4. Det er småt med eksklusive titler til Xbox Series X; til gengæld rækker bagudkompatibiliteten helt tilbage til Xbox 360, så allerede ved lancering er der et væld af spil tilgængeligt på konsollen.

VINDER: Uafgjort

TAGS
Gaming
Playstation
playstation 5
spilkonsoller
Xbox
xbox series x

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S