Home » Gaming & Konsoller » Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5
Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Konsollernes kamp [TEST]: Xbox Series X vs PlayStation 5

Share

Den nye generation af konsoller er her. PlayStation 5 og Xbox Series X skal vise vejen for fremtidens spiloplevelser. Hvordan klarer de opgaven, og hvilken er det bedste valg, hvis du skal opgradere?

Introduktionen af nye spilkonsoller er en gigantisk begivenhed i gamerverdenen. Det er ikke noget, der sker ofte. Faktisk er der gået hele syv år, siden den forrige generation landede i form af PlayStation 4 og Xbox One .

Nu er tiden kommet til helt nye konsoller. Sonys og Microsofts maskiner er sendt på markedet præcis samtidig, lige op til julesalget. Men hvilken skal du vælge? Det kigger vi nærmere på her.

Vidt forskellige design

At der er tale om et nyt evolutionsskridt, ses allerede på designet. Mest tydeligt på PlayStation, hvor man er gået hele vejen for at skabe noget, der er ”next level.” 

Hvis Stormtropperne i Star Wars spillede konsol, ville den se sådan her ud. Den er mere fascinerende end køn. Vi tager hatten af for, at man har prøvet noget nyt, men vi tvivler på langtidsholdbarheden af designet. Efter et par måneder, når fascinationskraften er forsvundet, vil vi formentlig have lyst til at gemme den væk. Men det er ikke så nemt. For den er stor, tung og uhandy. Uanset om du stiller den oprejst eller lægger den ned, er det svært at integrere den i dagligstuens mediesetup.

Se også:  Nu kan du købe gaming-udstyr hos IKEA

Microsoft er gået i den modsatte retning. Xbox Series X er en kvadratisk sort kasse, som er nem at placere og glider diskret ind i hjemmets indretning uden unødig ”bling”. En naturlig forlængelse af Xbox One. Veludført og stilren omend klart mere kedelig end konkurrenten. 

Frådende grafikmonstrer

Indmaden har  også fået en kæmpe overhaling. Der er anvendt processorer og grafikkort af en kaliber, som matcher kraftfulde gaming-computere. Og så er der især gjort noget ud af lagermedierne. Spillene gemmes og afvikles på lynhurtige ssd’er. 

Det betyder, at oplevelsen bliver ubesværet og flydende på en helt anden måde, end vi kender fra tidligere konsoller. Der er stort set ingen load-tid på spillene, og du kan skifte mellem flere aktive spil uden slinger i valsen. Det gør, at du får betydelig mere tid til rent faktisk at spille, når du sidder ved konsollen. Og så afgiver maskinerne næsten ingen støj.

Se også:  Microsoft vil købe Activision Blizzard: Et stort boost for Xbox Game Pass-universet

Begge konsoller understøtter 4K/120 fps og endda 8K/60 fps. Afvikler du nye titler som Spiderman, Miles Morales (kun PS5) eller Dirt 5 (Xbox), flyver billederne over skærmen med en forrygende detaljering, dybde og smidighed. Det kræver en god skærm at få det fulde udbytte, men selv på mere beskedne skærme er oplevelsen stor.

1 2 3 4Næste

TAGS
Gaming
Playstation
playstation 5
spilkonsoller
Xbox
xbox series x

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S