Home » Hardware » Konfirmandernes store gavedrømme
Konfirmandernes store gavedrømme

Konfirmandernes store gavedrømme

Share

Hvilke gavedrømme har årets konfirmander? Der er nogle overraskelser imellem – for de unge sigter højt

Der er magi i luften. Solen skinner, og drengene og pigerne er smukkere end nogensinde i jakkesæt og hvide kjoler. Det summer i den stopfyldte kirke – bagefter venter den store familiefest. Og gaverne.

Hvis der er forældre, som læser denne artikel, skal de vide, at de unge i dag får helt andre gaver, end de selv gjorde. Men også at de unge oftere får pengegaver end tidligere. For konfirmanderne ved, hvad de vil have. Ikke sådan cirka. Men lige præcis. Uanset om de drømmer om en fotoprinter, et hybridkamera, gamingudstyr eller en ny bærbar computer.

Gaming er et af de mest hotte områder her i 2019. Det mærker butikkerne også, når konfirmationen nærmer sig. Mange drenge drømmer om en fremtid på et af verdens store gaminghold. Forbilledet er danske Astralis. Men for at nå derhen skal man helt basalt have det allerbedste gamingudstyr. Så det er ikke et køb, man normalt tør overlade helt og aldeles til forældrene. Og dog …

”Mange forældre og bedsteforældre ringer til os for at få tips til, hvad man helt præcis skal købe,” forklarer direktør Ivan Jæger Christiansen fra en af Danmarks største webshops, Proshop, men oftest er det de unge selv, der håndplukker deres drømmeudstyr, tilføjer han.

Der bruges store summer

Pengene sidder løst til konfirmationen. Det gælder også, når det drejer sig om gaming, der ikke længere bliver betragtet som noget underlødigt og usundt. De unge har forstået, at man skal være i god form for at klare sig på eliteniveau, og det har også gjort forældrene mere positive over for computerspil, fortæller Proshops direktør til Alt om DATA.

Store, buede skærme, farverige tastaturer og dyre headsets topper. Men også de meget dyre gaming-notebooks går der mange af, forklarer Ivan Jæger Christiansen, selvom det stadig er de konfigurerbare, stationære pc’er, der er mest populære hos de unge gamere.

Bærbare generelt er dog stadig et hit. Ikke mindst pigerne er på banen her. Det er også dem, der primært ønsker sig mobiltelefoner. Alligevel er smartphones ikke det helt store hit i forbindelse med konfirmationen.

”Det er simpelt hen for hverdagsagtigt. En mobil er bare noget praktisk, alle har, ikke noget særligt,” siger Ivan Jæger Christiansen.

Mens det er gået lidt tilbage for mobiltele-foner og især tablets, er der stadig mange unge, som ønsker sig trådløs lyd og ikke mindst et tv. Og selv på de små ungdomsværelser er det nu helt almindeligt med et 55”-fjernsyn. De store tv’er er ikke så meget dyrere end mindre modeller, og de unge har vænnet sig til store skærme.

Droner er den nye opkomling. Ifølge Ivan Jæger Christiansen gik julesalget af droner ”helt amok” i 2018. Og han har store forventninger til konfirmationssalget. Det er droner i prislaget 1000-1500 kroner, der især appellerer til de unge. Her kan du få et HD-kamera med, så du kan lave fine optagelser fra luften, forklarer Ivan Jæger Christiansen.

De unge konfirmander er i det hele taget højt oppe at flyve her i 2019 – både i sindet på den store dage og helt konkret, når det handler om gaver. Det er de dyre og gode ting, som kommer til at ligge i mange af de fristende pakker på årets gaveborde.


TAGS
konfirmation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S