Asus VivoMini VC66 [TEST]: Komplet pc i en mini-boks

Asus VivoMini VC66 [TEST]: Komplet pc i en mini-boks

Share

Den er kun lige godt 7 cm høj. Alligevel er Asus VivoMini VC66 en komplet pc parat til alle almindelige kontoropgaver. Der er sågar indbygget optisk drev

Hvis du kan klare dig uden dedikeret grafikkort, behøver den stationære pc ikke være en stor kasse. I stedet kan du vælge en mini-pc som Asus VivoMini VC66. Her er der presset masser af funktionalitet ind i et kabinet, som er 7,4 cm højt. Du får endda et indbygget DVD RW 8x multioptisk drev.

Det kompakte kabinet gør det nemt at placere computeren på skrivebordet. Men det er ikke kun den beskedne størrelse, man kan glæde sig over. Selv om pc’en ikke er fuldstændig lydløs, hører den til blandt de mere støjsvage på markedet.

Se også:  HP OfficeJet Pro 8710 [Test]

Hvor meget støjniveauet vil stige, når den udstyres med en Core i7-7700-processor er ikke til at vide. Men vi tror, Core i5-7400 sikkert er en bedre processor lige til den her pc.

Det behagelige støjniveau skyldes naturligvis også, at der ikke er noget dedikeret grafikkort at køle, samt at der i den testede udgave af VC66 ikke er monteret en mekanisk harddisk.

Processoren har fire kerner fra nyeste processorgeneration. Der arbejdes ved 3,0 GHz, og den kan nå 3,50 GHz på en enkelt kerne, hvis situationen kræver det.

Der er altså ganske fornuftigt med kræfter bag. Det dokumenterer scoren på 80,37 GOPS (giga instruktioner pr. sekund) i benchmarkssuiten SiSoftware Sandra.

Se også:  Brother DCP-J785DW [Test]

De 4 GB ram, som testeksemplaret er udstyret med, er ikke det vildeste, men VC66 kan udstyres med 32 GB ram. Så her kan pc’en udvides efter behov. Bemærk, at det er ram af typen SO-Dimm, man skal købe – den slags, som normalt sidder i bærbare computere.

Det varierer lidt, hvor mange drev der kan monteres i VivoMini VC66. I testeksemplaret er der et Intel ssd-drev på 256 GB. Ud over dette drev er der plads til et M.2 ssd-indstikskort med 32-512 GB kapacitet. Modellerne uden optisk drev har plads til to 2,5″-drev i stedet for et som her.

Del denne