Home » Bilen » Komplet musiksystem i 7 cm høj boks
Komplet musiksystem i 7 cm høj boks

Komplet musiksystem i 7 cm høj boks

Share

Dette er et komplet hi-fi-musiksystem, der ikke er højere end godt 7 cm og kun 20 cm bredt. Alligevel spiller Pro-Ject Stream Box som en drøm, og du kan bruge det til alt fra grammofoner til streaming fra en moderne musiktjeneste

Hi-fi – ordet klinger lidt tungt i en tid, hvor vi får vores yndlingstunes gennem nettet, hører dem på vores smartphone eller streamer dem til alle vores forskellige mobile og stationære enheder og så videre. Men har man én gang hørt et godt musikanlæg, forstår man, hvorfor lydentusiaster sidder i dybe lænestole med store højttalere placeret med pinlig nøjagtighed foran sig og lytter til musik i timevis. Når der bruges ordentlige komponenter i ”ægte hi-fi” bliver oplevelsen bare større!

Heldigvis behøver man ikke kæmpe kasser eller stabler af gamle vinylskiver eller blanke cd’er for at få lyd af høj klasse. Den britiske hi-fi-producent Pro-Ject har gennem årtier specialiseret sig i at lave stor lyd fra små (virkelige små!) kasser – og de har en kasse til ethvert behov.

Om det er en forstærker, en enhed til din hovedtelefon, en forstærker til de nu igen så populære grammofoner (som Pro-Ject også er berømte for at producere), en dock eller noget tredje, så kan de levere det

[pt id=’2027103′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Bagsiden rummer mange tilslutninger men det er især de store guldbelagte skrueterminaler til højttalerkablerne (øverst til højre) der afslører at her er tale om et ægte hi-fi produkt.”‘]

Bagsiden rummer mange tilslutninger, men det er især de store, guldbelagte skrueterminaler til højttalerkablerne (øverst til højre), der afslører, at her er tale om et ægte hi-fi produkt.

Indvendigt er der brugt mange såkaldte passive komponenter. Det vil sige de komponentstumper, der ikke er computeragtige chips, som man bruger i høj grad i de fleste lydanlæg i dag. Her er tale om ”oldschool”-komponenter, på den fede måde, da de giver den helt rigtige ”sound”.

Se også:  Miiego Boom [TEST]: Dansk over ear-headset der dur til træning

Hi-fi-apparaterne i Pro-Jects serie Box Design måler typisk 10 til 20 centimeter i bredden og kan sættes sammen med kabler efter behov.

Særlig interessant er Stream Box DSA, som er et komplet musiksystem med mulighed for streaming. Den har således indbygget Wi-Fi (802 b/g/n), så du kan streame fra din computer eller NAS. Herunder også de lydformater, lydpuristerne foretrækker, FLAC og AIFF. Indvendigt er den bestykket med 24 bit/192 kHz digital konverter, og der er endda indbygget internetradio. Enheden rummer en 60 watt-forstærker, USB-tilslutning, digital tilslutning fra for eksempel dit tv eller din cd-afspiller og meget mere. Det hele kan styres på det 3,5” store display eller via en app, som fås både til iOS og Android.

Se også:  Højttalere til 2 millioner på DBA lige nu

Det er kort sagt en alt i en-boks til al lyd i hjemmet. Sæt den til tv’et, og tilslut et par gode højttalere, så får du sublim stereolyd. Stream fra din NAS, og du får hi-fi-lydkvalitet ud i stuen. Har du en pladespiller, ja, så har boksen også den såkaldte RIAA-tilslutning, som pladespilleren kræver.

Men det hele er ikke fra gamle dage. Du kan også tilslutte en dock, Dock Box, hvis du vil spille fra din iPhone. Dock Box kan så tilsluttes direkte til Stream Box DSA. Herefter kan du for eksempel streame musikken via Bluetooth til iPhonen, som derefter sender lyden digitalt videre til Stream Box.

Lyden? Den er fantastisk. Sæt boksen til et par gode reolhøjttalere, og du kan høre, at lyden har en nerve, energi og ikke mindst et overskud i komplekse musikpassager, som du kun finder i ægte og god hi-fi. Stream via FLAC- eller AIFF-lydformat, og du kan tydeligt høre kvalitetsforskellen på disse formater og det mere gængse MP3-format.

Stream Box DSA er lækkeri i miniformat, men desværre koster den slags jo. Prisen er 11.000 kroner. Vælger du en Stream Box uden forstærker og kombinerer den med en Pro-Jects lille forstærker Stereo Box S er prisen for hele sættet lige over 8000 kroner. Køber du den med en Dock Box, får du alle tre dele som sætpris til 9000 kroner.

[pt id=’2027104′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Med den særlige Dock Box er Pro-Ject-serien helt opdateret på nutidens behov. Dock Box – med iPhone-dock – tilsluttes anlæggets forstærker og så kan du lytte til de mobile toner gennem de højttalere du kobler på.”‘]

Med den særlige Dock Box er Pro-Ject-serien helt opdateret på nutidens behov. Dock Box – med iPhone-dock – tilsluttes anlæggets forstærker, og så kan du lytte til de mobile toner gennem de højttalere, du kobler på.


TAGS
Hi-Fi
lyd
Pro-ject

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S