Home » 3D-printer » Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D
Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D

Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D

Share

Er du ny inden for 3D-print? Eller vil du blot gerne blive bedre? Det klarer vi

De fleste mennesker har efterhånden hørt om 3D-print. Det er imidlertid ikke alle, der helt forstår, hvad det drejer sig om, hvordan det virker, hvad man kan opnå, hvilke begrænsninger det har – og mange forstår heller ikke, at 3D-print fører til teknologiske forbedringer verden over og forandrer vores hverdag. 3D-prints popularitet er eksploderet i de seneste år, og teknologien er blevet billigere og mere tilgængelig. 3D-print er en stadigt voksende platform for mange hobbyfolk, entusiaster og professionelle, og det er en teknologi, som tilbyder muligheder, man ikke ser andre steder.

Vi taler her om en teknologi, som bliver brugt på en meget lang række områder fra fremstilling af prototyper og konstruktion til lægevidenskab, herunder skræddersyede proteser, fodindlæg og andet. Det er en proces, der for alvor ændrer folks liv til det bedre, og som i de fleste tilfælde bidrager til at reducere mængden af restprodukter og affald som følge af produktion.

Vi skal guide dig igennem de grundlæggende aspekter ved 3D-print og viser, hvordan du kommer i gang, hvis du overvejer at anskaffe en 3D-printer. Du vil måske blot med fænomenet erstatte en ødelagt del, som ikke længere kan skaffes, lave en prototype på en ide eller simpelthen lege med teknikken og printe sjove ting. Uanset formålet kan 3D-print være en anelse udfordrende, men vi er hos dig. Lad os se at komme i gang.

Se også:  Epson ET-8500 [TEST]: Kostbar i indkøb – billig i drift

Man kan lave alt fra kunstige lemmer til tegneseriefigurer med en 3D-printer.

Hvad er 3D-Print?

Vi begynder med at definere, hvad 3D-print er for noget. Det er kort sagt en proces, der består i at lave en håndgribelig genstand ved hjælp af en additiv produktionsproces med en digital fil som blåtryk. En typisk produktionsproces – for eksempel fræsning – er en subtraktiv produktionsproces, hvor man fjerner materiale for at fremstille den ønskede genstand. Det er en proces, som giver et stort materialespild, selvom man i nogle tilfælde kan genbruge eller sågar sælge disse biprodukter, der er en følge af produktionen.

3D-print er det stik modsatte. Her tilføjer man materiale med det formål at lave en genstand. Og her kommer vi til det interessante: 3D-print kan fremstille mere komplekse figurer og reducere den mængde spild, der bliver genereret, fordi processen kun bruger det, der er nødvendigt for selve genstanden og eventuelle understøttende strukturer.

Se også:  Professionel bærbar viser 3D – nu uden brug af briller
Hvem kan bruge 3D-print?

Enhver. Som nævnt bliver teknologien mere og mere tilgængelig og økonomisk overkommelig for almindelige brugere. Det er ikke en teknologi, der er forbeholdt masseproduktion, specialistopgaver eller lægevidenskabelig forskning; det er virkelig noget, alle og enhver kan få brug for. 

Under Covid-19-pandemien har 3D-print været en meget vigtig ressource til fremstilling af værnemidler – navnlig åndedrætsværn, ansigtsvisirer og stropper til mundbind. Hele 3D-miljøet sprang til for at hjælpe med at levere udstyr, da der var mangel på værnemidler, og der er folk, som printer forsyninger, som gør gavn over hele verden. Linus Sebastian, Joel Telling og mange andre populære YouTube-stjerner har været involveret i en af de største 3D-print-udfordringer i vores tid i arbejdet på at imødekomme disse mangler. Hele 3D-miljøet har samarbejdet, og det er et vidnesbyrd om, at 3D-print for alvor er nået ud til hver eneste del af kloden.

Coronavirus-pandemien har givet 3D-printere nye opgaver, og brugere over hele verden har anvendt dem til at lave værnemidler, som kan imødekomme den globale mangel.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
3D
3D printer
3D-mus
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S