Home » Kamera » Kompaktkamera peger ind i fremtiden
Kompaktkamera peger ind i fremtiden

Kompaktkamera peger ind i fremtiden

Share

Et kamera med udskifteligt objektiv, som stadig er kompakt og let at bruge, er fremtiden. Det beviser det nye DMC-GF3 fra Panasonic

Trenden blandt digitale kameraer er helt klar: Vi skal have kompakte typer, som har udskifteligt objektiv. Fordelene er høj kvalitet, stort udbud af objektiver og et kamera, der i funktionalitet kan stort set det samme som et digitalt spejlreflekskamera, men er meget lettere at bruge.

Panasonic har været med på den bølge fra starten, da man benytter Olympus’ åbne standard Four Thirds i micro-udgave. Det betyder, at man kan benytte objektiver på kryds og tværs af fabrikat.

GF3-modellen fås derfor med mange objektiver, men vi har testet det i en variant med en ”pandekage”: Et lille 14 mm-objektiv, der reelt svaret til 28 mm, da billedchippen er halv størrelse i forhold til normal film.

Når du vælger et objektiv, der er så lille, får du ikke zoom, men til gengæld et kamera, der er yderst kompakt i forhold til

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

kvaliteten, nærmest på niveau med et digitalt spejlreflekskamera.

[pt id=’2018141′ size=’large’ link=’file’]

 

Nemt at arbejde med

Kameraet har en ny CMOS-billedsensor med 16-megapixels opløsning, og den store CCD (billedchip) kan håndtere denne opløsning bedre end mange helt små kompaktkameraer. I praksis er Panasonic utrolig let at arbejde med. Det har kun få knapper, og vi er især imponeret over hurtigheden på autofokus.

Det er lidt uvant at have et kamera uden zoom, men kan være dejligt befriende, når man går rundt med det der, hvor motiverne opstår. Man skal bare skyde fra hoften. Den høje opløsning giver i øvrigt fin mulighed for at beskære billedet.

Med tryk på en knap kan du filme i Full HD-opløsning. Du kan endda, når du filmer, vælge, om kameraet skal følge et motiv i bevægelse, og hvor der skal fokuseres. Det betjener du via den trykfølsomme 3”-skærm, men at få det til at fungere helt perfekt i praksis kræver øvelse.

Se også:  Få stadion helt ind i stuen med Panasonics mesterlige OLED-tv

Med en pris på små 4.000 kroner med en 14 mm kan man godt stille visse krav, men vi synes dette G3 lever op til forventningerne. Det er proppet med avancerede motivprogrammer, som fungerer mere eller mindre automatisk. Du skal koncentrere dig om at beskære motivet og ikke så meget andet. Resultatet er billeder med meget høj skarphed og ikke mindst lav støj under dårlige lysforhold. Videokvaliteten er fin til pc-skærmen, men ikke til det store lærred.

Alt i alt et kamera, der er godkendt. Vi ville vælge det med den testede 14 mm plus et zoomobjektiv. Så har du en komplet pakke. Sådan et kit vil du kunne finde for omkring 4.300 kroner.

Plus og minus

Plus: Enkelt at bruge, udskifteligt objektiv.

Minus: Den trykfølsomme skærms funktioner kræver tilvænning.


TAGS
Kamera
objektiv
Panasonic

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S