Panasonic Lumix GX80 [TEST]: Spejlløst kamera med det hele

Panasonic Lumix GX80 [TEST]: Spejlløst kamera med det hele

Share

Panasonic Lumix GX80 bør være et af de første, du tjekker ud, hvis du vil have et spejlløst kamera, der kan det hele

Det kan godt være, at mobilerne bliver bedre til at tage billeder, men samtidig bliver barren for, hvad du kan forvente af et ”rigtigt” kamera hævet konstant. Med det relativt prisvenlige Panasonic Lumix GX80 er du utroligt godt kørende, hvad enten du er garvet kamerakender eller total nybegynder.

Der er tale om et systemkamera af forholdsvis kompakt format, designet solidt og med et godt greb. Der er stort ingen begrænsninger, når det gælder billedkvalitet eller funktioner. Du får 16 MP-sensor uden lavpasfilter samt videooptagelser i 4K. Det er endda muligt at hive stillbilleder på 8,4 MP ud af videoer samt ændre fokus i dine stillbilleder, efter de er taget. Billedkvaliteten er fremragende. Helt på højde med spejlreflekskameraer i samme prisklasse.

Se også:  Kompakt fotokanon til ferien

Farverne er flotte, kontrasten god, og billeder generelt skarpe og rene. Først ved lav indendørsbelysning begynder synlig støj at dukke op. Der er selvfølgelig også trådløs forbindelse og alt, hvad man ellers kan forvente af et moderne kamera. Ønsker du et kompakt kamera, der kan det hele, så bør GX80 være et af de første, du tjekker ud.

Sammenfatning

6545 kroner

4.5
Del denne