Home » Kamera » Kompakt til det grove og fine
Kompakt til det grove og fine

Kompakt til det grove og fine

Share

Panasonics FT1 spænder vidt. Dets ydre er lavet, så det
kan tåle lidt af hvert. Det indre er meget fint med mange gode features.

Tillad os at forklare. DMC-F1 er et såkaldt ”tough” kamera, der kan klare fald fra 1,5 meter og kan filme under vand ned til tre meter. Vi har ikke prøvet at smide det ned i den hårde asfalt, da vi ikke vil aflevere et ridset testeksemplar tilbage. Men vi har haft det med i Øresund, som vi efter at have filmet vil tillade os at kalde Pløresund. Vandet var grumset – men billederne fine. Også når vi tog billeder i mere rent vand.

Det andet fine ved Panasonic er en intelligent autofunktion, som betyder, at det selv prøver at genkende situationen og indstiller kameraet herefter. Du styrer det hele via den 2,7” store LCD-skærm. Der er 28 mm vidvinkel optik, der har 4x optisk zoom.

Se også:  Panasonic HZ1000 65” [TEST]: Skabt til store filmoplevelser

Du kan filme i HD-opløsning i AVCHD Lite format. Det er normalt et format, som er fint til brug på nettet og små film. Ikke til brug på den storskærm.

I praksis fungerer kameraet godt. Betjeningen er ikke lige til højrebenet. Nu bruger vi jo også fingrene, og vi bemærker, at zoomknappen ikke kører helt så godt og ikke sidder så hensigtsmæssigt. Den er i praksis lidt svær at styre.

Men ellers er betjeningen i orden. Det halter til gengæld lidt med billedkvaliteten. Den er ikke ringe – der er fint med detaljer fra de 12,1 megapixel opløsning. Men de er ikke så glatte og rene i farverne. Det hele virker lidt for mørkt. Det handler ikke så meget om at indstille lysmåleren, som at kameraet ikke har så meget dynamik og renhed i farverne.

Se også:  Kompakt full-frame til billigere penge - her er Lumix S5

Det samme gælder film, som har lidt samme tendens. Ellers er filmklip ok til brug på nettet, og det kører glidende og godt, men ganske som med stillbilleder mangler der lidt dynamik og nuancer.

Panasonics bud på et kamera der kan det hele, er lykkes halvt. Det ydre klarer mosten men billedkvaliteten halter for meget til en helhjertet anbefaling. Især når prisen er i den høje ende – små 3.500 kroner.

Datatid mener

Panasonics bud på et kamera der kan det hele, er lykkes halvt.

[pt id=’2003391′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Panasonic klarer både fald fra 15 meter og at filme i HD under vand. Men billedkvaliteten halter desværre lidt.”‘]

Panasonic klarer både fald fra 1,5 meter og at filme i HD under vand. Men billedkvaliteten halter desværre lidt.


Panasonic FT1
  • Pris
3
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
FT1
kompaktkameraer
Panasonic

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S