Home » Kamera » Kompakt superzoom til lavpris
Kompakt superzoom til lavpris

Kompakt superzoom til lavpris

Share

Vidvinkel, høj zoom og kompakte former er vel det
de fleste af os ønsker af et kompakt kamera til ferien. Hvis det så kan
kombineres med en lav pris og god billedkvalitet, er målet nået. De tre af fire
»ønsker« klarer Olympus µ7010 – billedkvaliteten må komme an på en prøve.

Det kun 2,6 cm tynde kamera har hele 7x optisk zoom og er altså lommevenligt trods den høje zoom. Objektivet er snedigt »pakket ind«, og kameraets tykkelse er da også nærmest 5-doblet, når det er tændt. Men så har du også en brændvidde fra 28 mm til 196 mm. Altså et zoomområde, som dækker de flestes behov.

CCD’en har 12 megapixel opløsning, og der er naturligvis ansigtsgenkendelse (op til 16 personer kan genkendes af kameraet) og alle de programmer, du forventer af et moderne kompakt kamera. Prisen er reelt 1.600 kroner og altså i en ende, hvor de fleste kan være med.

Se også:  Nyt Sony-kamera er skabt til video-bloggere

Super detaljer

I teorien altså et perfekt feriekamera, og i praksis bliver du heller ikke skuffet. Godt nok lider finish lidt af for meget plastik, men kameraet ligger fint i hånden trods det tynde design. Bagpå er opbygningen ultraenkel, og du behøver ikke den store foto-eksamen for at bruge det. Kun når du skal bruge specielle features, hvor du ønsker at være mere kreativ, skal du ind i menuerne. Skærmen er 6,9 cm stor og heldigvis meget lysstærk, da du må undvære analog søger.

Betjeningen er altså godkendt uden at være dybt imponerende. Til gengæld klares billeder med bravour, når man tager prisen i betragtning. Der er nemlig en detaljerigdom i billerne, som man normalt kun ser i mere kostbare kameraer. Læg dertil en god stoflighed og dybde i farverne og vi er ikke i tvivl om, at objektivet er bedre end standarden for prisklassen.

Se også:  Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program

Lysmåleren bliver let forvirret, og det er derfor en god idé at holde godt øje med, hvad kameraet vælger af indstillinger. Men det er også det eneste reelle ankepunkt. Som et feriekamera, der har høj zoom og er til at betale, er Olympus µ7010 absolut værd at tjekke ud!


TAGS
feriekamera
foto
fotos
Olympus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S