Home » Kamera » Kompakt superzoom
Kompakt superzoom

Kompakt superzoom

Share

Absolut en konkurrent til Canon på trods af visse mangler

Se bare Panasonic TZ7 og Canon SX200IS, som vi testede i forrige nummer. Kompakte kameraer med 12x optisk zoom.

Helt så meget har Olympus µ-9000 ikke, men med dets 10x optiske zoom klarer det et område, som vil tilfredsstille de fleste brugere. Prisen ligger på omkring 3.000 kroner, men reelt kan du nok finde det til 2.500 kroner.

Til den pris er det interessant, selvom det ikke er i metalhus, og du må ”nøjes” med et i hård plast. Det ser mere lækkert ud, end det føles. Men det har mange features og ikke mindst programmer, som fungerer godt. Læg dertil, at det zoomer hurtigt og stiller skarpt meget kontant og sikkert, og du har en løsning, som virker konkurrencedygtig.

Se også:  Panasonic klar med Lumix GH6: Videomonster med høj opløsning

Der er ikke mange knapper, og de er desværre ikke de letteste at navigere rundt med. Det kræver lidt tilvænning – også at tænd/sluk-knappen sidder lige ved siden af udløseren. Hvor tit tror du vi kom til at slukke i stedet for at skyde et billede? Ret irriterende.

Men de småproblemer lærer du at leve med, og når du ser billedkvaliteten med en farvegengivelse, som har masser af kraft og saft, tilgiver du de små brugsmæssige fejl. Skarpheden er god helt ud i hjørnerne, og de 12 megapixel opløsning er mere end rigeligt for et kamera af denne type.

Olympus er absolut godkendt, men det har konkurrenter. Især Canons SX200IS til lavere pris og med mere zoom kan give det kamp til stregen. Det er ikke helt så kompakt som Olympus, men giver reelt lige så gode billeder.

Se også:  Sony klar med monsterkamera med stærke video-features

De er begge værd at tjekke ud. Om man er til Olympus eller Canon er lige så svært som at sige, om Beatles er bedre end Rolling Stones. Det valg kan kun du klare – de er begge værdige konkurrenter!


OLYMPUS 9000
  • Pris
3
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Kamera
Olympus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S