Home » TV » Kompakt lydbar klar til at indtage mange danske hjem
Kompakt lydbar klar til at indtage mange danske hjem

Kompakt lydbar klar til at indtage mange danske hjem

Share

JBL’s annoncerede lydbar Bar 5.0 MultiBeam er nu ude på det danske marked. Det ligner en sællert med kompakt design, venlig pris og ingen ekstern subwoofer, hvis lydgengivelsen ellers er på det sædvanlige JBL-niveau

Den blev annonceret i januar, og nu er JBL’s nye lydbar Bar 5.0 MultiBeam sluppet ud på det danske marked til en pris på 2999 kroner.

Det er ikke nogen helt ligegyldig nyhed. Netop JBL’s lydbarer trækker store salgstal, fordi de lydmæssigt ligger i den høje ende, mens priserne til gengæld er mere spiselige. Denne nyhed kan godt gå hen og blive en sællert på det danske marked det næste år frem i tiden, hvis den holder samme høje niveau for lydkvalitet, som JBL-produkterne normalt gør.

Se også:  JBL Link Portable [TEST]: Tag assistenten med i tasken

Et plus ved Bar 5.0 MultiBeam er nemlig – vil mange forbrugere mene – at lydbaren sælges uden separat subwoofer. Den skal med andre ord kunne levere en tilpas basstærk lydgengivelse, uden at du skal finde plads i stuen til en ekstra højttaler. Subwooferen er indbygget.

Elektronisk 3D-effekt

Dens dyrere forgænger, JBL Bar 9.1, benytter som 5.0 Multibeam den raffinerede lydteknologi Dolby Atmos, men sender lyden opad mod loftet for at skabe surroundeffekt. Det gør 5.0 ikke. Her skabes surroundeffekten elektronisk med JBL’s MultiBeam-teknologi og Dolby Atmos.

Med Virtual Dolby Atmos vil man kunne forvandle ethvert rum til en 3D-hjemmebiograf, ved at lydbaren gengiver den overliggende surroundsound fra Dolby Atmos-film og -serier – som JBL selv forklarer det.

Et kig ind i lydbaren afslører tre frontrettede højttalerenheder, to enheder for enden af kabinettet og to subwoofere med hver to passive enheder.

Et kig ind i lydbaren afslører tre frontrettede højttalerenheder, to enheder for enden af kabinettet samt to subwoofere med hver to passive membraner.

Det er måske ikke helt så suggestivt som at sende lyden opad og skabe rum med loftrefleksioner. Til gengæld kan man glæde sig over en billigere pris. Den større Bar 9.1 koster knap 8000 kroner.

Bar 5.0 MultiBeam er udstyret med fem højttalerenheder. Tre af dem spiller ud i rummet og de to andre til siden, hvor vægrefleksioner kan medvirke til at skabe en rumlig lydopfattelse. Fire passive “slaver” i subwooferen sikrer en slagkraftig basgengivelse.

Trådløs musikhøjttaler

Man kan streame musik trådløst til lydbaren fra en mobil enhed (Bluetooth), og lydbaren kan kontrolleres med Google Assistant, Amazons Alexa eller Apples Siri. Den tilsluttes tv’et med HDMI.

Den ret kompakte Bar 5.0 Multibeam (70,5 x 6,5 x 10 cm) kommer ind på markedet som en konkurrent til blandt andet Sonos Beam, der er nogle få hundred kroner dyrere.


TAGS
jbl
lydbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S