Home » Bærbar computer » Kom på nettet overalt med din bærbare
Kom på nettet overalt med din bærbare

Kom på nettet overalt med din bærbare

Share

Du kan øge din pc’s brugsværdi endnu mere, hvis du kan få den på nettet hvor som helst – også når der ikke er noget trådløst netværk. Læs her, hvordan du går online via mobilnetværket

Har du en lille fiks bærbar, vil du nok også have den med dig på farten. Og så vil du da også gerne kunne komme på nettet, fordi du skal læse mail, streame film eller hente filer i SkyDrive eller Dropbox.

Nogle bærbare har indbygget simkortholder, så du ganske enkelt kan købe et mobilt abonnement direkte til den bærbare. Men de fleste kræver andre løsninger – og dem er der heldigvis et par stykker af, som endda fungerer godt.

Se også:  CES: Lenovo lancerer bærbar med 8 tommer touchskærm i tastaturet

Den enkleste, men også dyreste, er at benytte en såkaldt dongle. Du køber et mobilt bredbåndsabonnement hos din teleudbyder. Så modtager du en lille USB-enhed, du stikker i computeren, og den skaber den trådløse forbindelse til de mobile sendere – ganske som din smartphone.

Løsningen er faktisk ret enkel og kræver derudover kun et stykke software, som installeres én gang for alle, når du køber donglen.

Dertil kommer naturligvis et mobilt abonnement, som koster fra næsten ingenting til mange tusinde kroner om året. Har du i forvejen et mobilt bredbåndsabonnement til din smartphone, tillader nogle udbydere (ganske få), at du bruger samme abonnement på din computer. Men langt de fleste kræver et nyt abonnement, og her er det vigtigt at få det rigtige fra starten.

Se også:  Vilde specs til fornuftig pris: Her er Asus' nye Zenbook 14X

Få besked ved overforbrug

Det er nemlig som udgangspunkt ikke så voldsomt kostbart at have mobilt bredbånd – så længe man vælger det rigtige abonnement fra starten. Det bliver først for alvor dyrt, hvis du når over det månedlige forbrugsloft.

Og selvom man kan få en tæller, der viser, hvor meget man har brugt, kan det alligevel være vanskeligt at styre. Mange teleudbydere har løsninger, hvor du får besked, når du er ved at ramme maksimumgrænsen, og du kan tilkøbe mere. Andre har en aftale, hvor du får langsommere hastighed, når du har oversteget din maksimale grænse.

[pt id=’2029404′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Mobilnetværket sender dig på nettet ude i det fri eller indendørs hvor der ikke er noget Wi-Fi-net.”‘]

Mobilnetværket sender dig på nettet ude i det fri eller indendørs, hvor der ikke er noget Wi-Fi-net.

Har du kun brug for mobilt bredbånd engang imellem, er der en smart genvej: Brug din smartphone som mobilt bredbånd. Det kaldes for internetdeling og kan lade sig gøre både med Android, Windows Phone og iPhone.

Pc og mobiltelefon kan forbindes med et USB-kabel, men det fungerer faktisk lige så godt trådløst via Bluetooth. Så skal du blot have din smartphone liggende i nærheden af den bærbare. Du skal slå ”internetdeling” til i mobiltelefonen.

Det lyder måske lidt som en ustabil hovsaløsning, men det er det langt fra. I praksis fungerer det mindst lige så godt som en dongle, og hastigheden via en 4G-forbindelse opleves ofte lige så hurtig, som når man er på det trådløse netværk hjemme.

Modsat det trådløse netværk derhjemme er ulempen ved det mobile bredbånd naturligvis, at der ikke altid er optimal dækning. Det meget hurtige 4G-net er stadig kun omkring de større byer.

Det lidt langsommere 3G fungerer fint til mobilt bredbånd, men her kan også være huller, og er du helt nede på Edge-dækning, er det nærmest umuligt (eller ulideligt langsomt) at bruge. Men altså: Når der er ”hul igennem” til et 4G-net, så kører det bragende hurtigt!

4G står for ”Fourth Generation Mobile Networks”. Det er et kaldenavn for 3GPP LTE, og det er en overbygning på 3G-netværket og bruges til at transmittere datatrafik ved høje hastigheder.

I teorien skulle 4G kunne køre helt op til 100 Mbit/sekundet, men i praksis det halve eller mindre. Under alle omstændigheder – også i praksis – kan du opleve hastigheder som med en god 10-20 Mbit-netværksforbindelse hjemme, viser vores erfaring.

Til sammenligning er en almindelig 3G-forbindelse mellem 0,6 og 1,4 Mbit/sekundet. Den nyeste 3G-teknologi, som de fleste udbyder, også kendt som turbo 3G, kan dog teoretisk yde op til 16 Mbit/sekundet. I praksis er den ikke så hurtig, men kvik nok til at kunne streame live-tv.


TAGS
Bærbar computer
Guide
Internet
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S