Home » Betalingssoftware » Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers
Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Share
Ikke bæredygtigt

Når man ser på de penge og den strøm, som går igennem disse netværk, er det svært at se optimistisk på det langsigtede potentiale. Vi driver rovdrift på digitale coins, og det er ikke bæredygtigt. Det er en del af bitcoins cykliske væsen, at valutaen til sidst når et niveau, hvor det ikke kan hænge sammen. Virksomheder og private holder op med at investere i valutaen, og der indtræffer en stor omvæltning. Få år senere har tilstrækkelig mange mennesker glemt, sidste gang alt dette skete, og så begynder det hele forfra. Der er blevet foreslået alternativer til belønningsmekanikken såsom proof-of-stake i stedet for proof-of-work, men det har også ulemper.

Tænk, hvis alle de anstrengelser, der bliver lagt i udvindelse af kryptovaluta, blev brugt på forskning. Bitcoins SHA256-hashing kan ikke bruges til ret mange andre opgaver: Den stærkeste supercomputer i verden – japanske Fugaku – har et maksimalt strømforbrug på 30 MW. Det svarer til en mindre storbys forbrug, men bitcoin-netværket bruger henved 3000 gange så megen energi. Hvad kunne videnskabsfolk udrette med yderligere 3000 af de hurtigste supercomputere? Vi ved det ikke, men vi ville gerne. De penge, der flyder ind i kryptovalutaer, kunne bruges langt bedre. 

Disse ulemper afholder dog ikke folk fra minedrift, medmindre der er andre, der tvinger dem til det. Nogle regeringer er begyndt at slå ned på minefarme – Det indre Mongoli (en del af Kina) har indført et forbud mod udvinding af kryptovaluta. Andre af verdens områder følger måske trop. Regulering forekommer uundgåe-lig. For noget, der skulle befri folk fra bankernes undertrykkelse, er det tankevækkende, at hver eneste coin henter sin værdi fra det, den er værd i dollar, pund, yen og så videre. 

Hvis du alligevel vil prøve minedrift, og hvis du allerede har en beskeden pc og bor i et område, hvor strømmen ikke er ret dyr, og forsyningen ikke allerede lider under store problemer, kan du da prøve.

Men lad være med at sætte alt ind på pc-hardware og opgraderinger blot for minedriftens skyld. Der er god grund til at tro, at du kan komme til at jage svindende indtægter, måske i årevis. Du skal blive ved med at udvinde valuta i håbet om, at du spinder guld i form af en fremtidig stigning i priserne på kryptovaluta. Vi tvivler stærkt på, at vi har hørt det sidste fra bitcoin og ethereum og minedrift, men der er en stor sandsynlighed for, at den, der prøver at begynde nu, kommer alt for sent til festen. 

Bitcoin-netværket bruger 3000 gange så megen energi som verdens hurtigste supercomputer, den japanske Fugaku.

Al den strøm skal komme et sted fra, og produktion af elektricitet er ikke altid den grønneste branche, der findes.

TAGS
Bitcoin
Blockchain
blokkæde
digitale penge
kryptovaluta

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S