Home » Betalingssoftware » Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers
Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Share
Fart og tempo

I sidste ende bliver coin-minedrift et spørgsmål om hastighed og effektivitet. Det måler man normalt i hash-raten, der er udtrykt ved hjælp af SI-præfikser og H/sek. (hashes pr. sekund). Hashing-algoritmernes kompleksitet varierer i høj grad, og det indebærer, at der ikke er nogen universel hash-rate for noget hardwaresystem. Nogle algoritmer er også beregnet til at kræve mere hukommelse (for eksempel ethereum), og det kan yderligere begrænse de typer af hardware, som effektivt kan køre hashing-beregningerne.

Disse eksempler er sikkert lidt mere glamourøse end et gennemsnitligt minesystem, men sådan kan det se ud.

 

Den i øjeblikket hurtigste gpu, RTX 3090, har en hash-rate på omkring 120 MH/sek. (megahashes pr. sekund) for ethereum-algoritmen, og den kaldes Ethash (en opgraderet version af Dagger-Hashimoto, hvis du skulle være interesseret). Den samme gpu kan klare omkring 10 GH/sek. med bitcoins SHA256-algoritme. Til sammenligning kan moderne SHA256-ASIC’er levere 25 TH/sek. 

Hastigheden er vigtig, men strømforbruget er også en del af det samlede billede. Hvis et stykke hardware er 10 gange hurtigere, men kræver 10 gange så meget strøm, opnår man ingen nettogevinst. Det er også vigtigt at justere hardwaren med henblik på optimal ydelse. Lad os tage et eksempel: En RTX 3080, der lige er kommet ud af æsken, bruger måske sit maksimum på 320 W til at komme op på 85 MH/sek. for ethereum. Hvis man reducerer cpu-frekvensen og begrænser strømmen, mens man overclocker hukommelsen, er det muligt at opnå 95 MH/sek. med et strømforbrug på kun 220 W.

Når man reducerer strømforbruget, reducerer man også gpu-temperaturen, hvilket betyder, at ventilatorerne kører langsommere, og at gpu’en (forhåbentlig) holder meget længere. Nvidias RTX 3080 og 3090 er imidlertid udstyret med GDDR6X-hukommelse, der kan give større varmeproblemer, end gpu-kernerne gør. Referencekortene 3080 og 3090 Foun-ders Edition rammer begge 110 grader på deres GDDR6X-hukommelse ved standardindstillingerne, og det vil vi ikke være trygge ved at have kørende som en langsigtet minedriftløsning. Man kan forbedre situationen ved at udskifte varmepuderne, tilføje ventilatorer og indføre andre ændringer, og vi anbefaler alle, der vil drive minedrift med et GDDR6X-kort, at tjekke hukommelsestemperaturerne.

TAGS
Bitcoin
Blockchain
blokkæde
digitale penge
kryptovaluta

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S