Home » Betalingssoftware » Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers
Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Kom med ind i kryptovalutaernes hemmelige univers

Share

Afhængig af gpu’en kan justering af ydelsen ofte markant reducere strømkravene uden at påvirke hash-rates, og lavere strøm betyder i reglen lavere temperaturer. Ethereum-minedrift foretrækker hukommelsesbåndbredde frem for rå computerkraft. Hvis man skruer ned for gpu-frekvensen og strømkravene, mens man overclocker hukommelsen, opnår man som regel en bedre ydelse. Lavere spænding til gpu-kernen kan også være med til at reducere varme, navnlig på visse AMD-gpu’er. Søg på nettet efter oplysninger om din specifikke gpu, men husk at være konservativ, og lad være med gå direkte til de maksimale indstillinger for ydelse. Hvis dit kort ender med at være 10-15 procent langsommere på hash-rates, end man ser det hos andre brugere, mens dine temperaturer og strømforbruget er lavere, vil kortet sandsynligvis holde længere.

Hvad er en ASIC?

Vi har primært fokuseret på beskrivelsen af minedrift med gpu’er, men bitcoin blev oprindelig udviklet til at blive udvundet ved hjælp af cpu’er. Det viste sig imidlertid, at i takt med at gpu’erne i stigende grad blev programmerbare, fandt softwareudviklerne ud af, at de kunne få 10, 100 eller måske endda 1000 gange så megen ydelse ud af en cpu ved at foretage beregningerne på en gpu.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

Gpu’er er imidlertid ikke optimerede til blot at foretage kryptografiske hashing-beregninger – de rummer en hel masse ekstra sager til teksturer, 3D-grafik, ray-tracing og så videre. Hvad ville der ske, hvis man fjernede alle disse unødvendige funktioner og fokuserede på at lave en chip, der kun var god til én ting: kryptografisk hashing?

Den ville være hurtigere end en gpu og kunne potentielt udvinde flere bitcoin. Det er ikke så sært, at mange syntes, at det da var en god idé.

Resultatet hedder en ASIC, Application Specific Integrated Circuit. Teknisk set er en gpu en form for ASIC; den fokuserer blot på grafikarbejde. En cpu er derimod en altmulig-ASIC til x86-arkitekturer eller ARM eller noget andet. Bitcoin-ASIC’er fokuserer på at booste SHA256-hashing-rates så meget som muligt. De eksisterende ASIC’er kan yde omkring 1000 gange flere hashes pr. sekund end selv de bedste gpu’er, og de bruger ikke mere strøm.

Se også:  Det første danske firma er parat til at modtage betaling i bitcoins

Der var også et trin mellem gpu’er og ASIC’er: FPGA (Field Programmable Gate Array). FPGA’er er chips, som kan konfigureres til at køre forskellige algoritmer. I en kort periode blev FPGA’er brugt til bitcoin-minedrift. De gav omkring 10 gange så stor ydelse som en gpu med det samme strømforbrug, men det varede ikke længe, før skræddersyede ASIC’er erstattede FPGA’er i forbindelse med de fleste hashing-algoritmer.

Det er langt mere produktivt at bruge en ASIC til kryptovaluta-udvinding, end det er at bruge en gpu eller en cpu.

TAGS
Bitcoin
Blockchain
blokkæde
digitale penge
kryptovaluta

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S