Kom i gang med at spille i Windows 10

Kom i gang med at spille i Windows 10

Share

Windows 10 har fået en række nye og meget ventede features i sit spil-repertoire. Læs her, hvordan du sætter det hele op for at få mest ud af dit Windows 10, når det gælder spil

Med Windows 10 er Microsoft stærkt tilbage inden for spil til Windows. Den opgraderede udgave af DirectX til version 12 gør det endelig muligt for systemet at tale med grafikkortet og bruge mere end én processorkerne. Det betyder, at fremtidige spil, der understøtter DirectX 12 (samt nuværende opdateret til at understøtte det) vil køre meget hurtigere og være mere responsive.

Andre forbedringer kredser om den nye Xbox-app, designet til at forbinde din pc med din Xbox for at streame spil, holde styr på din spilhistorik og holde kontakt med dine venner på Xbox Live-plat-formen.

Disse nye funktioner er alt sammen meget fint, men der er et par skridt, som du bør følge for at sikre, at dit Windows 10 giver dig adgang til spilhimlen. Så læs videre for at finde ud af, hvad du behøver at vide.

Se også:  Guide: Behersk Windows 10

Datatid TechLifes bedste tip:
Med X360CE fra https://github.com/x360ce/x360ce kan du bruge control-leren som Xbox 360-controller til bestemte spil.

1 Opgradér dine drivere
Windows 10 har ikke nødvendigvis de nyeste drivere til dit system, og det er normalt bedre at installere drivere til chipsæt og grafik direkte fra producenten – såsom Nvidia (nvidia.co.dk) eller AMD (amd.com). Giver det bøvl, så prøv et program som Driver Booster Free (iobit.com/en/driverbooster.php) for at se, om det kan opspore driverne.

DT02_spilWin10_01

2 Tilslut controllere
Tilslut din spil-controller. Den bør blive registreret automatisk, så drivere kan hentes og installeres. Vælg Kontrolpanel > Hardware og lyd > Enheder og printere. Dobbeltklik på controlleren for at vælge, hvilken der skal bruges til ældre programmer. Højreklik, og vælg ”Egenskaber” for at konfigurere.

DT02_spilWin10_02

3 Kontrollér kompatibiliteten
Har du allerede opgraderet til Windows 10, så tjek om tidligere installerede spil virker. Hvis ikke, så besøg spillets hjemmeside. Måske er der en kompatibilitets-patch eller tips til, hvordan du får det til at fungere – for eksempel ved hjælp af Kompatibilitetstilstand: Højreklik på programgenvejen og vælg Egenskaber > Kompatibilitet.

Se også:  Se video: Nordjysk landmand fik leveret computerspil med en drone

DT02_spilWin10_03

4 Installér Steam
Er du Steam-bruger, så besøg store.steampowered.com. Klik på ”Installer Steam”. Hent og installér hovedprogrammet. Log på (du skal indtaste en kode, som sen-des til dig), og højreklik på programikonet i det nye meddelelsesområde i proceslinjen for at hente og gendanne tidligere købte spil eller få adgang til dit bibliotek.

DT02_spilWin10_04

5 Gør Steam til dit spilcenter
Du kan tilføje spil, du har installeret uafhængigt af Steam, hvilket gør biblioteket til din shop for spil i Windows 10. Åbn dit bibliotek, klik på ”+ Tilføj et spil …”, og vælg ”Tilføj et ikke-Steam spil”. Steam lister installerede programmer på din pc, så det er op til dig at finde dine spil og tilføje dem med ”Tilføj valgte programmer”.

DT02_spilWin10_05

Del denne