Home » Gaming & Konsoller » Kom i form med gadgets
Kom i form med gadgets

Kom i form med gadgets

Share

Når motivationen glipper, kan teknologi hjælpe dig til en bedre kondition

Det kan være ekstra svært at tage løbetøjet, vanter og hue på i de kolde, mørke måneder og få sig den vigtige og tiltrængte motion eller bevæge sig hen til nærmeste motionscenter. Heldigvis behøver træning ikke at være en sur pligt, og der er mange ting, der kan hjælpe dig på vej.

Musik i ørene

For det første virker musik som en ekstra motivation uanset, om du går, løber eller står ved crosstraineren. Musikken kan komme fra en dedikeret mp3-afspiller eller – som trenden går henad i øjeblikket – fra din allestedsnærværende mobiltelefon.

Hvis du er bange for, at din mobil tager skade af vind, vejr eller sved, så findes der et væld af mobil-covers, der kan beskytte den og endda sættes praktisk fast på din arm, så du stadig nemt kan spole frem eller tilbage og styre musikken uden at skulle fiske den frem fra lommen.

Det samme gælder headsettet, der i særdeleshed er udsat uanset, om din motion foregår udendørs eller i et træningscenter. De fleste headsets kan ikke tåle vand og sved, og mange har desuden en irriterende tendens til at hoppe ud af ørene, hvis man bevæger sig i noget vildere end gangtempo.

Der findes dog en lang række dedikerede træningsheadsets på markedet, som er lavet i mere vejrbestandige materialer og flere, som har en såkaldt nakkebøjle, der går bag om hovedet på dig og hindrer, at ørepropperne ryger ud.

Apps til mobilen

Der findes også flere apps til smartphones, der udover at styre din musik kan hjælpe med at holde styr på din træning. Nike har en gratis app, du kan bruge, når du løber, og som via mobilens gps kan registrere, hvor, og hvor hurtigt du løber.

Du kan lytte til musik og samtidig få besked, når du har løbet 1 km, 2 km osv. eller få opmuntringer, mens du løber. En anden populær gratis app til smartphones er Endomondo, der findes til både Android, iOS og Windows Phone.

Endomondo bruger også mobilens indbyggede gps og kan holde styr på din træning, når du løber, cykler, går eller andre sportsgrene. Du kan få overblik over distance, varighed, hastighed, kalorier og også få feedback, når du løber.

Der findes også apps, der ikke kræver andet end dig selv og giver mulighed for at træne derhjemme, på kontoret, studiet eller hvor du end, måtte befinde dig såsom appen ”7 minute workout training”. Bare du har 7 minutter, lover appen, at du kan komme i bedre form.

Det er dog ikke kun musik og din mobiltelefon, der kan hjælpe din træning på vej. Også mange nye produkter er dukket op og kan give fornyet energi til dine træningsrytmer og glæde.

Selvmåling

Selvmåling (eller selvtracking) af din egen krop via teknologi derhjemme er blevet utroligt populært i den nye sundhedsbølge, der er over os, og de mange målere snakker naturligvis sammen med din anden elektronik, så du nemmere kan overskue informationerne og forhåbentlig blive motiveret til at træne og holde den sunde linje.

Se også:  Forskere advarer: 5G er en trussel mod folkesundheden

Mange af de nye enheder til selvmåling giver også mulighed for at dele dine målinger med venner og bekendte – ofte på de mange sociale sites som Facebook eller egne forummer, hvilket igen forhåbentlig skulle være med til at motivere dig i dine træningsmål.

Et eksempel på de nye selvmålere er de mange intelligente armbånd, som du blot bærer i løbet af dagen, og som automatisk opsamler informationer om din gøren og laden lidt i stil med de gammeldags skridttællere. FitBit har flere forskellige aktivitetstrackere til armen såsom Fitbit One og FitBit Flex.

FitBit Flex er et armbånd i stil med Jawbone Up og FitBit One er en clip, du kan sætte fast i dit tøj. Begge enheder måler din aktivitet i løbet af dagen og registrerer uanset, om du dyrker motion eller bare går på indkøb, og du kan se målingerne via automatisk Bluetooth-overførsel på din pc, Mac, Android- eller iOS-enhed samt tilføje egne data til dit træningsoverblik, se yderligere statistik og lægge planer.

Begge enheder kan endda også måle dine søvnrytmer, hvis du bærer armbåndet om natten. Også firmaet iHealth har en armbånds-tracker, der kan måle skridt, kalorier, distance og også søvn, og så er der også Jawbone Up-armbåndet (se nederst næste side).

Vægte, der kan måle alt fra din vægt, fedtniveau, BMI m.m. og som kan sende informationerne til din computer eller pc er også begyndt at dukke op i stor stil og er endnu et bevis på selvmåling. Både firmaet FitBit og iHealth har også såkaldte smart-vægte, der kan måle din – og resten af din families – fremskridt indenfor træning.

Har du brug for yderligere selvmåling, har iHealth-firmaet lavet en blodtryksmåler, du kan bruge derhjemme, og som synkroniserer informationerne via en mobil-app. Vi kommer med sikkerhed til at se mange andre enheder til selvmåling i de kommende år.

Brug spillekonsollen

Er motivationen gået helt i fløjten, kan du også springe en enkelt
tur til træningscentret over ved at give den gas foran spillekonsollen. De tre store konsol-producenter, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox og Nintendo Wii, har en lang række spiltitler som sportsspil, danse-spil og adventurespil, der via deres bevægelsesfølsomme controllere eller kamera, lader dig bruge hele kroppen, når du spiller.

Det kan både give ekstra motion til hele familien og samtidig underholdning. Udover sjove spil kan du også købe dedikerede træningsspil, der fokuserer på kondition, motion og træning af forskellige dele af kroppen.

Når du træner, kan det ofte være rart at kunne koncentrere sig 100 % om motionen og den musik, der driver dig. Men overvej hvor meget lyd dine hovedtelefoner skal lukke ude eller inde alt efter, hvor du dyrker din motion. Cykler eller løber du ved befærdede veje, bør du stadig kunne høre trafikken omkring dig af hensyn til trafikken og dig selv.

Dyrker du derimod motion derhjemme eller i træningscenter, er det rart med øretelefoner, der kan lukke al støj ude – især nabo-motionistens anstrengelser eller centrets egen musik. Hovedtelefoner, der isolerer, gør også, at der ikke slipper så meget lyd ud, og du derved ikke behøver at skrue så højt op og potentielt ødelægge din hørelse.

Se også:  iFi Audio xDSD [TEST]: Bedre lyd i øregangene

Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er skabt i et vandafvisende design, så du ikke skal spekulere på sved og regndråber, mens du dyrker motion. De sidder godt fast via øre-kroge, og der medfølger tre par ørestykker samt rengøringsværktøj og etui.

Der er endda mikrofon på ledningen, så du kan tage imod telefonopkald under dine anstrengelser samt volumenkontrol til iPhone, så du ikke skal fiske telefonen frem for at skifte nummer. Hovedtelefonerne fås også i en version uden iPhone-kontrol.

[pt id=’2029829′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:Hovedtelefoner
Vandafvisende: Ja
Mikrofon/volumenkontrol:Ja (til iOS-enheder)

Vil du gerne holde styr på, hvor meget du egentlig går og laver, så kan dette Jawbone-armbånd registrere dit daglige aktivtetsniveau.

Du kan også bruge armbåndet om natten, hvor det måler dine søvnmønstre. Informationerne kan du se på din Android- eller iOS-smartphone via en gratis app, der synkroniserer med armbåndet over Bluetooth. Her kan du kombinere informationerne med dine egne input omkring kostvaner m.v. Armbåndet fås i tre forskellige størrelser, og der medfølger USB-ladekabel.

[pt id=’2029830′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:Motionsarmbånd til selvmåling

Sportshovedtelefoner er uundværlige, når der skal løbes, cykles, spinnes eller dyrkes anden motion. Sådanne hovedtelefoner er nemlig bygget til at kunne modstå sved og vandstænk, og det gør sig netop gældende for disse sportshovedtelefoner fra JVC. Øretelefonerne sidder godt fast og falder ikke ud under din motion takket være en fleksibel øreclip. Der medfølger tre forskellige størrelse ørepuder, så du kan finde den helt rette størrelse. Der er effektiv lydisolering samt et kabel på 1,2 mm.

[pt id=’2029831′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Hovedtelefoner
Sved/stænktæt:Ja

Vil du slippe for generende ledninger, der klasker mod dit tøj, når du dyrker motion, så kan disse trådløse sports-hovedtelefoner fra Jabra lette din motion – de er blot forbundet med en ledning. Kobl headsettet til din smartphone via Bluetooth og nyd din musik, eller brug den indbyggede FM-radio. Der medfølger tre par ørepropper, så du kan vælge den, der passer bedst. Der er play/pause-knap samt svar/slut-knap på headsettet, så du kan tage imod opkald eller pause musikken.

[pt id=’2029832′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:Bluetooth headset
Vand/vindtæt: Ja
Stød/støvtæt:Ja

En god træningsmakker og i det hele taget stærk smartphone er
Samsung Galaxy S4+. Denne Android-smartphone har indbygget
S Health, der kan hjælpe dig med at holde dig sund og i god form. Med S Health kan du holde styr på dit daglige aktivitetsniveau, kalorieindtag og -forbrug samt vægt.

Du kan måle, hvor mange skridt, du har gået eller vælge en særlig sportsgren, som du vil måle dit aktivi-tetsniveau i. Du kan også tilkøbe tilbehør såsom et HRM brystbånd, der kan måle din hjertefrekvens og dermed optimere din træning samt en særlig Samsung Smart vægt, der via Health-appen på mobilen kan holde styr på din vægt.

Derudover har mobilen lynhurtig 4G, 13 MP kamera samt en stor og skarp amoled-skærm på 5”. Der er Bluetooth, Wi-Fi, gps, NFC, microSD-kortplads samt smarte funktioner som scroll via øjenstyring.

[pt id=’2029833′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Smartphone
Styresystem: Android 4.2
Skærm:5” AMOLED
Kamera: 13 MP


TAGS
gadgets
hovedtelefoner
sundhed

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S