Home » Software » Guide: Kom i dybden med Windows 10
Guide: Kom i dybden med Windows 10

Guide: Kom i dybden med Windows 10

Share

Microsofts nyeste styresystem er fyldt med ret ukendte funktioner. Vil du vide alt om Windows 10, eller er du for nylig konverteret fra en tidligere version, så er her en stærk samling tips, teknikker og smarte tricks

Hvor er min nye hardware?
Jeg har fået en ny hard-wareenhed, som jeg vil føje til Windows, men
systemet registrerer den ikke. Hvad skal jeg gøre?

Først skal du kontrollere, at enheden er kompatibel med Windows 10. I de fleste tilfælde bør USB-enheder registreres, i det øjeblik du sætter dem i. Gå derfor til ”Start > Indstillinger > Enheder” og tjek i de forskellige sektioner for at se, om enheden er blevet opdaget.

Rul også ned til ”Relaterede indstillinger” for flere praktiske genveje til Kontrolpanelets indstillinger for enheder og printere og Enhedshåndtering, hvor du kan tjekke for mulige problemer.

I sjældne tilfælde skal du installere software og drivere, før du sætter stikket i selve enheden. Ved opsætning af trådløse enheder skal du sørge, at de har forbindelse til dit WiFi-netværk først. Når det er gjort, bør de blive synlige for din pc.

Adgang til det gamle kontrolpanel?

Hvordan får jeg hurtigst adgang til det gamle Kontrolpanel?

!Du kan få adgang til det gamle Kontrolpanel ved at trykke på knapperne ”Win” + ”X” eller højreklikke på Startknappen for at åbne menuen ”Hurtig adgang”. Her finder du ikke bare en genvej til Kon-trolpanelet, men til dens underområder såsom “System”, “Programmer og funktioner” samt “Enhedshåndte-ring”.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Hvordan får jeg udvidelser til Edge?

Microsoft Edge understøtter nu browserudvidelser. Hvad findes der, hvordan installerer jeg dem?

En af de største mangler i Microsofts nyeste browser, den “slanke” Edge, er, at den ikke understøtter udvidelser. Men det er der blevet taget hånd om i den seneste, store opdatering af Windows 10, som skete i sommer, og som bliver kaldet Anniversary Edition.

Udvidelserne er ude lukkende tilgængelige via Microsoft Store, så de er med garanti sikre at bruge (alt i Store bliver kontrolleret af Microsoft, så du undgår “ulykker”).

Udvid browseren: Der findes aktuelt 14 udvidelser, som du kan tilknytte browseren Edge.

Den enkleste måde at få udvidelserne på er gennem Edge.

Klik først på knappen “…” (de tre prikker øverst til højre, og vælg ”Udvidelser” “for få linket til Store (Microsofts shop med blandt andet apps), hvor du finder den komplette liste. Installér herfra, og udvidelsen dukker op i Edge.I skrivende stund er der 14, blandt andet klipperedskaber til OneNote og Evernote samt AdBlock og Translator For Microsoft Edge.

Se også:  Droner [STORTEST]: Droner der dur til noget

Prøv også Office Online, som gør, at du kan redigere Office-dokumen-ter på din pc, i skyen eller gennem Edge.

Hurtige svar
1. Hvordan ændrer jeg standard-programmet til åbning af bestemte filer?

Den hurtigste og simpleste måde er at højreklikke på filen og vælge ”Åbn med …”. Er det ønskede program ikke listet, klikker du på ”Flere apps”. Er det heller ikke på denne liste, ruller du ned og markerer ”Se efter en anden app på denne pc”. Sørg for at sætte kryds i ”Brug altid denne app til at åbne …”, før du klikker ”OK”.

2.  Hvordan åbnes Word-fil uden Office på pc’en?

Windows 10 har en opdateret version af WordPad, som kan læse .doc og .docx- filer, dog med visse begrænsninger, når det kommer til avancerede funktioner. Leder du efter et mere komplet alternativ til Office, så prøv Kingsoft Office Free (www.ksosoft.com/product/office-free.html) eller LibreOffice (www.libreoffice.org).

3. Hvordan får jeg adgang til Mappe-indstillinger i Stifinder?

Åbn et Stifinder-vindue, skift til fanen ”Vis” og klik på knappen ”Indstillinger” yderst til højre i båndet for at få adgang til dem.

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
Guide
Netguide
styresystem
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S