Home » Sikkerhed » Kørende gamercenter med indbygget cybersikkerhed
Kørende gamercenter med indbygget cybersikkerhed

Kørende gamercenter med indbygget cybersikkerhed

Share

Med et mobilt kommando- og træningscenter, der er det første af sin art, tilbyder IBM såvel myndigheder som virksomheder undervisning i cybersikkerhed gennem realistiske realtid-simuleringer af hackerangreb

København fik i foråret besøg af en 23 meter lang og 23 ton tung sort lastbil med et stort blåt X malet på side. ”X-Force Cyber Tactical Operation Center” (C-TOC), som er den officielle betegnelse for det kolossale køretøj, er en kørende kommandocentral med forbillede i de kommandoposter, som militæret og andre myndigheder bruger i krisesituationer.

Før stoppet i København havde C-TOC været gennem USA, Irland, Holland, Frankrig og Schweiz, og efter København gik turen videre til bl.a. Stockholm.

Jo, men har vi ikke fred og  fordragelighed her i Norden?

Nej, vi ligger faktisk til stadighed i krig og er truet af angreb. Måske ikke af militær art, men en ny undersøgelse fra Epinion for Danske Bank viser, at 27 % af små og mellemstore virksomheder i Danmark har oplevet cyber-angreb.

Til trods herfor viser studier, at kun lidt over hver tiende medarbejder (11 %) i danske virksomheder og inden for offentlige myndigheder har deltaget i en eller flere cyber- og datasikkerhedsøvelser, og hver tredje virksomhed har ikke en koordineret plan for at beskytte sig mod cyberangreb.

Vær beredt og vær bevidst

Lastbilens kursustilbud omfatter flere muligheder

Se også:  Guide: Sådan undgår du at betale til digitale gidseltagere
At handle og være forberedt

Med det stigende fokus på forbedret respons på større cyberangreb kan C-TOC hjælpe virksomheder med at håndtere sådanne situationer både teknisk og handlemæssigt. De simulerede cyberangreb er så tæt på virkelighedens verden, som det er muligt at komme og udgør det bedste udgangspunkt for at lære, hvordan hackere arbejder, og hvordan et angreb kan imødegås.

Uddannelse og kendskab

Firmaer og institutioner kan leje sig ind i C-TOC og modtage undervisning og indsigt i alle aspekter af cybersikkerhed og håndtering af cyberangreb. Men derudover kører C-TOC også på demonstrationsturneer rundt til både skoler og højere læreanstalter. Formålet er ud over undervisning i cybersikkerhed også at skabe interesse hos fremtidens unge i at uddanne sig specielt på området.

Ydermere er C-TOC også indrettet som et mobilt hjælpecenter med alle nødvendige faciliteter til at kunne hjælpe, rådgive og assistere i forbindelse med eksempelvis større show-begivenheder, hvor det er afgørende, at cybersikkerheden er i orden.

Det værste en vi rksomhed kan opleve

DTU herhjemme er også opmærksomme på dette særlige trusselsbillede og har oprettet et særligt center for undervisning og uddannelse i cybersikkerhed (se AOD nr. 9/19) for bl.a. at forberede kommende it-folk på cybertrusler, men i modsætning til DTU-centrets faste adresse, kommer IBM’s mobile uddannelses- og træningstruck ud til dig i stedet for omvendt.

Se også:  De værste sikkerhedstrusler lige nu

Mangel på specialuddannede cybersikkerhedsmedarbejdere er et af erhvervslivets store problemer, og beregninger viser, at der alene i USA vil mangle næsten 2 mio. sikkerhedsspecialister i 2022. Derfor er det vigtigt at opbygge kendskab til de mange mulige karriereretninger inden for denne meget specialiserede, men også meget efterspurgte disciplin.

IBM’s særlige Mercedes ”Actros” med specialbygget anhænger vækker opsigt, hvor den end kommer frem.

C-TOC-trucken er derfor hyppigt på besøg på skoler, gymnasier og højere læreanstalter, institutioner, i industrien og også til stede ved forskellige oplærings- og træningsaktiviteter, ligesom det kørende undervisningscenter er til rådighed på faste steder i USA.

”Et stort organiseret cyberangreb er noget af det værste en virksomhed kan komme ud for, og så er det for sent at afprøve de sikkerhedsansvarliges lederevner, dygtighed og sans for koordination,” siger Caleb Barlow, der er Vice President of Threat Intelligence ved IBM Security. Og derfor er det efter hans og mange andres mening nødvendigt at lade de sikkerhedsansvarlige opleve sådanne trusler på egen krop for at kunne sætte sig fuldt ind i sådan en situation og agere effektivt.

TAGS
cyberangreb
cybercrime
It-sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S