Home » Transport » Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel
Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel

Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel

Share
Placering af batteri

Mange producenter tilbyder flere størrelser batteri – for eksempel 300, 400 og 500 W – og det kan næsten altid betale sig at købe det store batteri fra starten i stedet for at tilkøbe senere. Batteriet vil med garanti miste power, efterhånden som det bliver brugt – ligesom det mister noget effekt, når det er koldt. Et 300 W-batteri kan køre 40-80 km afhængigt af forhold og kørestil, før det skal oplades.

Batteriet hjælper dig op til 25 km/t. Typisk er batteriet placeret på enten stellet eller på bagagebæreren, og det kan med fordel være den type, der kan afmonteres, så du kan genoplade det i en stikkontakt efter eget valg. Der findes forskellige typer af batterier – jo dyrere cykel, des bedre batteritype får du generelt. Den billigste er MiMH-batterierne, der oplades på 3-7 timer og er lidt tungere end Litium-batterierne (Li-ion), som oplades hurtigere (2-3 timer), men også koster mere. Sidstnævnte tåler op til 1000 opladninger; det er tre til fem år.

Se også:  Historisk: Elbil vinder for første gang titlen som Årets Bil

Motoren på en elcykel skaber fremdrift op til 25 km/t. (de særlige Speed Pedelec-cykler må køre op til 45 km/t.). Motoren kan sidde på forhjulet, ved krankboksen midt på cyklen – en centermotor – eller på baghjulet. Det mest almindelige er en centralt placeret motor eller en motor på baghjulet, fordi de giver den største køreglæde og bedste styring af cyklen.

Så meget koster cyklen

Hvad koster så en eldreven cykel? Den fås fra cirka 7000 kroner og opefter. Men køb ikke for billigt. Over 15.000 kroner begynder kvalitetscyklerne at dukke op – hvor både konstruktion, batteri og motor kan kæmpe sig igennem mere end en enkelt dansk vinter. Hvilket mærke skal du så vælge?

Se også:  Elbiler bliver ikke dyrere - regeringen dropper afgiftsstigninger

Der findes en række cykelfabrikanter, som specialiserer sig i elcykler, herunder hollandske Gazelle, som i år har vundet Tænks test af elcykler med damecyklen ‌Gazelle Orange C8 HMS Di2. Ellers er der mærkevarer som Batavus, Brinckers, Kalkhoff, Kreidler, SCO og sågar danske Kildemoes.

Strømlinet luksus

Hvis du helt teoretisk skulle synes, at elcykler er klodsede og utjekkede, så se her. Denne Pinarello Nytro er inspireret af den italienske cykelproducents flagskibscykel, Dogma F10, der har hentet en række Tour de France-sejre.

Den strømlinede Nytro vejer 13 kilo med sin heftige 400 W-motor. Motoren sidder lavt ved pedalerne, hvilket sikrer et lavt tyngdepunkt, så du rigtig kan lægge dig ned i svingene. Batteriet er aftageligt, så det hurtigt kan oplades, og cyklen er selvfølgelig bygget af kulfibre. Her kommer prisen (luk øjnene!): 60.000 kroner.

TAGS
Cykel
elcykel
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S