Home » Transport » Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel
Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel

Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel

Share

Kom op i fart uden at anstrenge dig – med en elcykel. Det er ikke svært. Til gengæld er det mere vanskeligt at finde den rigtige type cykel til den rigtige pris. Her får du lidt medvind i form af de mest vigtige købsråd

Det er en skøn fornemmelse at sætte sig op på en elcykel og glide hen ad cykelstien, som om der er konstant medvind uanset, hvor du kører hen. Det er ikke så sært, at elcyklerne på få år er blevet populære.

Til gengæld føles det måske nogle gange som modvind at skulle vælge sin første elcykel. Der er utrolig mange modeller at vælge imellem. Nogle har batteri bagpå, nogle på stangen. Nogle har motoren ved pedalerne, andre ved hjulene. Så hvordan finder man den rigtige cykel – elcykler er jo ikke billige?

Skal du bruge elcyklen til længere pendler- eller fritidsture – mere end 10 kilometer om dagen – er det vigtigt at vælge god kvalitet. Her vil vi anbefale dig at gå efter mærkevaremodeller. En elcykel er tung på grund af batteri og motor, og det stiller ekstra krav til ramme, hjul og bremser. Af samme grund kan du med fordel vælge en model med lidt bredere dæk end normalt. Det giver bedre komfort.

Se også:  Elbilerne tager over: ”Det går markant hurtigere end ventet”
Den store batteripakke

Batteriets rækkevidde er selvfølgelig vigtig. Vælg et batteri, hvor der er god margin til din daglige kørsel, så det ikke kun akkurat kan holde til det antal kilometer, du skal bruge, inden du når en lader. Cyklen er tung at træde, hvis du løber tør for strøm!

Husk i øvrigt, at du ikke kører på frihjul på en elcykel. Du skal altid træde i pedalerne. Vælg gerne en cykelmodel, hvor du kan justere, hvor meget du ønsker, motoren skal hjælpe til. På den måde kan du både spare på batteriet, hvis det er ved at løbe tør, og du kan give dig selv mere motion, hvis du vælger, at motoren skal hjælpe mindre til.

Se også:  Mercedes præsenterer supersportsvogn med fire elmotorer
Også til racere og MTB-cykler

Det er ikke kun almindelige pendlercykler der fås med batteridrift. Faktisk kan du få eldele til selv racercykler, der ikke vejer meget. Det hjælper med at trække cyklen frem via kranken, og batteri og motor gemmes ofte i sadelrøret lige over. Du kan styre motoren med en lille knap, som trådløst (Bluetooth) sørger for et ekstra boost.

Også MTB-cykler fås med en motor, der kan hjælpe dig op ad de skrappeste stigninger. Her er batteriet ofte større og sidder på skrårøret. Fælles for både racercykel- og MTB-løsningen er, at de er meget kostbare. Et sæt til en racercykel koster let 10.000-20.000 kroner (plus cyklen). En god MTB med hjælpemotor kan ryge op over de 35.000 kroner. Der er dog flere producenter på vej med billigere MTB-modeller, og de kan også være værd at overveje som pendlercykel.

TAGS
Cykel
elcykel
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S