Home » Transport » Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France
Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France

Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France

Share

Tal fra EasyPark-appen viser, hvor meget antallet af parkeringer, og dermed biltrafikken, faldt under Tour de France i Københavns centrum

De gentagne opfordringer fra Københavns Kommune om at lade bilen stå, ser ud til at have virket. Nye tal viser, hvor mange bilture byen slap for under Tour de France. Tallene indikerer, at de mange tilskuere brugte andet end bilen til at komme tæt på eventen, samt at folk i øvrigt fulgte de gode råd om at droppe bilen i København – især fredag i forbindelse med den 13 kilometer lange enkeltstart.

Bedre mobilitet

Hele ugen lå parkeringer lavere end normalt, og fredag var faldet på cirka 60%, nemlig mere end 20.000 færre parkeringer: Cirka 15.000 parkeringer, hvor tallet normalt ligger over 35.000.

Se også:  Få en lidt smartere bil

“Det viser, at kommunerne har gode muligheder for at håndtere parkering i forbindelse med store events. Praktiske erfaringer fra gadebilledet og detaljerede parkeringsdata vil fremover kunne skabe endnu bedre mobilitet for borgerne, når den slags store begivenheder kommer til landet, siger Bernd Reul, landedirektør for EasyPark i Danmark.

Tallene stammer fra EasyPark, der som parkerings-app har adgang til data i realtid om, hvor mange parkeringer, der er i bl.a. Københavns og Roskildes parkeringszoner. Data indsamles på tværs af alle parkerings-apps og kommunale p-automater.


TAGS
Bil
tour de france

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S