Home » Samfund » Køb rejse-snacks med mobilen
Køb rejse-snacks med mobilen

Køb rejse-snacks med mobilen

Share

S-togspassagerer i København kan nu købe slik, sodavand og anden snack til togturen – og betale med mobiltelefonen

At købe billetter med mobilen er ikke længere noget nyt og er efterhånden blevet en del af den almindelige rutine for de danske togpassagerer. Nu kommer turen også til fysiske produkter som slik, sodavand og andre småkøb.

»Det er lige så simpelt som at købe en togbillet med en sms. Hver automat har et id-navn, som du sender i en sms til 1404 sammen med information om, hvilket beløb du vil købe for. Og få sekunder efter har du en kredit på det ønskede beløb lige til at købe cola eller Matador Mix for,« forklarer Allan Christiansen, der er salgsdirektør i TDC Wholesale.

Se også:  Nu er Dankort klar i Huaweis app-butik

Automaterne med mulighed for mobilbetaling – såkaldte vendingautomater – er et pilotprojekt, der i første omgang kører på fire københavnske S-togsstationer, Vesterport, Østerport, Dybbølsbro og Hellerup, der tilsammen har en daglig gennemstrøm på mere end 70.000 passagerer.

Erfaringerne fra pilotprojektet vil senere blive brugt til at udbrede S-togspassagerernes muligheder for mobilbetaling på flere stationer i københavnsområdet. Ganske som med mobilbilletter sker betalingen via kundens telefonregning med en såkaldt premium-sms.

»Teknologien er på plads. Nu skal vi have testet, hvilken værdi det giver for danske mobilbrugere. Det er den hidtil største test af mulighederne for at købe fysiske produkter med mobilen, vi har set i Danmark,« fortæller Allan Christiansen.

Allan Christiansen ser store perspektiver i, at det bliver muligt at købe stadigt flere forskellige typer af også fysiske varer, bare ved at sende en sms.

Se også:  Vi er blevet mere tilfredse med rejsekortet, men glemmer at tjekke ud

»Brugervenligheden er selvfølgelig åbenlys ved at betale med mobilen, som man jo altid har med sig. Man slipper dermed for at stå og fumle med mønter og lige penge. Det er en kæmpe gevinst for forbrugeren. Men der er også et sikkerhedsaspekt, da motivet for tyveri, svindel og hærværk mod automaterne simpelthen elimineres, når der ikke længere er kontanter at stjæle,« forklarer Allan Christiansen.

Han forudser, at det kun er et spørgsmål om tid, før mobilbetaling af produkter slår bredt igennem og bliver mere almindeligt end de køb, vi i dag traditionelt foretager med møntindkast.


TAGS
mobilbetaling
sms-betaling
tog

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S