Home » Andet » Køb brugt og billigt
Køb brugt og billigt

Køb brugt og billigt

Share

Genbrugsbutikker har altid været populære, og med økonomisk krise, mere fokus på bæredygtighed og øget onlineshopping generelt lever genbrug lystigt på nettet

Det er november, og der skal snart shoppes julegaver. Derfor er der ekstra god grund til at spare på resten af ens indkøb ved at købe brugt og billigt – og takket være nettet har det aldrig været lettere. Handlen er rykket online i en grad, så den trykte udgave af Den Blå Avis nu må lade livet efter 33 gode år på bladhylderne. I 2013 blev over 10 millioner varer sat til salg på dba.dk, og tallet forventes at stige til 15 millioner i år, mens der hos konkurrenten Gul og Gratis er over en halv million varer til salg i skrivende stund.

Derudover findes der niche-sider inden for salg af alt fra biler som Bilbasen, Biltorvet og Bilzonen til byggematerialer hos Genbyg eller tøj hos sider som Trendsales og Rebuy. Der er i den grad gang i brugtmarkedet på nettet.

[pt id=’2032950′ size=’large’ link=’file’]

 

Hammerslag og auktioner

Hvor man kan finde snart sagt alt til mere eller mindre faste priser på sider som Den Blå Avis, er der mere spænding om prisen hos QXL, hvor varerne er sat til salg på auktioner. Det giver chancen for at gøre nogle gode kup, hvis man holder hovedet koldt og ikke lader sig rive alt for meget med i budprocessen.

Se også:  Køb billige brugte iPhones med to års garanti fra ny webshop

Det samme er tilfældet hos Lauritz.com, der ud over sit eget site har ejet QXL siden 2013. Hos Lauritz finder man et bredt udvalg, mest af ting til hjemmet såsom møbler og lamper – og primært varer i den dyre ende med en vurdering over 800 kroner. Høje hammerslagspriser er i den grad også normen hos konkurrenten Bruun-Rasmussen, der har stået for almindelige fysiske auktioner siden 1948, men i 2004 tog springet og afholdte sin første netauktion.

Her ti år senere er de to auktionsformer sideløbende, så man enten kan deltage i de ugentlige netauktioner, eller man kan møde op til de fysiske auktioner, der afholdes et par gange månedligt. De fysiske auktioner live-transmitteres dog også på auktionshusets egen hjemmeside, så det er muligt at byde på varer via nettet, mens auktionen foregår.

Se også:  Køb billige brugte iPhones med to års garanti fra ny webshop

Loppemarkeder og genbrugsbutikker

En stor del af landets genbrug handles stadig i genbrugsbutikker og på hyggelige loppemarkeder – og hvor de foregår, kan man blive klogere på via nettet. Tjek både Gul og Gratis’ oversigt over loppemarkeder, hjemmesiderne Loppemarked.nu samt Antik og Genbrug, eller hent appen fra Genbrugsbutik.nu, der har over 600 danske genbrugsbutikker sorteret efter geografi, så man let kan finde frem til en butik i nærheden via appens rutevejledning.

Hvordan man så gør en god handel i praksis, kan man i rigt mål blive klogere på ved at se tv. Alene DR har den seneste tid kørt med både Antikduellen, Auktionshuset, Luksuskrejlerne og Under Hammeren, som alle kan ses på DR TV’s samling af udsendelser. I programserien Auktionshuset følger man faktisk familien Bruun Rasmussen under forberedelserne til deres auktioner i Bredgade i København. God jagt!


TAGS
genbrug
Guide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S