Home » Andet » Kodekassen: Automatiser gentagelserne i Windows
Kodekassen: Automatiser gentagelserne i Windows

Kodekassen: Automatiser gentagelserne i Windows

Share

Med scripts og det gratis program AutoHotkey kan du automatisere tunge, gentagne arbejdsgange på computeren. Du kan selv udvikle kreative løsninger

Hvis du har bevæget dig rundt i it-afdelinger det sidste par år, har du sikkert hørt om softwarerobotter og måske mødt forkortelsen RPA. Den står for Robotic Process Automation, men kan helt grundlæggende kort og godt oversættes til automatisering. Kan du også springe med på denne bølge?

Ja, du kan faktisk automatisere processer i Windows, så det kræver som udgangspunkt blot, at du har en computer med dette styresystem. Der er mange former for applikationer til automatisering – eksempelvis Blue Prism, UI Path og Power Automate.

Se også:  Del 2: Kod et livligt og legendarisk skydespil

Flere af dem kan nemt automatisere alle mulige former for processer, og dermed spare administrative medarbejdere væk. Til gengæld er de ret dyre og kan være overkill, hvis du blot vil automatisere personlige processer i Windows.

Det er her, applikationen AutoHotkey (typisk forkortet AHK) kommer ind i billedet. Det er en open source-applikation, som har eksisteret i snart 15 år, og den benyttes af en masse mennesker til at skrive makroer, som kan automatisere mere eller mindre alle processer på Windows-platformen.

I gang med programmet

Så lad os komme i gang med at udforske AutoHotkey for at se, hvad du kan automatisere i din computer. Find den sidste nye version af applikationen på https://www.autohotkey.com. Klik på knappen ”Download”, og vælg ”Download current version”. Herefter installerer du AutoHotkey på din Windows 10- eller Windows 11-computer ved at klikke på exe-filen og følge anvisning­erne.

Se også:  Organiser dine noter bedre med det gratis program Joplin

AutoHotkey fungerer ved at afvikle et eller flere scripts. Disse scripts er typisk små simple tekstfiler, som kan oprettes og redigeres med en teksteditor som Notepad, TextPad, Visual Studio Code eller enhver anden teksteditor. Der er således ikke nogen krav om installation af andet end AutoHotkey, og processen er ret simpel – opret en ahk-fil, tilføj script, gem, og dobbeltklik på filen for at afvikle scriptet.

TAGS
AutoHotkey
gør det selv
kodekassen
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S