Home » Hardware » Guide: Sådan laver du selv mobilapps helt uden at kode
Guide: Sådan laver du selv mobilapps helt uden at kode

Guide: Sådan laver du selv mobilapps helt uden at kode

Share

Vil du prøve at lave mobilapps? Så kan du skyde en genvej med MIT App Inventor, en applikation, hvor du ikke behøver skrive så meget som en linje kode

Det er nok de færreste, som vil give sig i kast med at udvikle apps til mobile platforme som Android og iOS – det lyder simpelt hen for kompliceret. Men det behøver det ikke være. Der er nemlig en genvej, MIT App Inventor, som gør det muligt at udvikle apps uden selv at skulle skrive så meget som en linje kode.

App Inventor er en webapplikation, altså et program, som kører i en webbrowser. Det blev født hos Google og efterfølgende overtaget af Massachusetts Institute of Technology (MIT) – det amerikanske svar på DTU – for omkring 10 år siden.

Applikationen benytter en blokbaseret programmeringsform, som også kendes fra programmeringssproget Scratch. Denne form for programmering gør det muligt at skabe en brugerflade ved hjælp af komponenter som tekstbokse, knapper, lister samt mere avancerede funktionalitetsbaserede komponenter som sensorer, databaser, social kommunikation og meget andet.

Se også:  Del 2: Kod et livligt og legendarisk skydespil

Denne brugerflade kan så bindes sammen med blokke med indbygget funktionalitet. På den måde kan man uden kode skabe en funktionalitet som eksempelvis denne: Når der klikkes på knappen, så find længde- og breddegrad fra GPS-komponenten, og send en SMS til et angivet nummer med besked om, hvor jeg er.

Skulle samme funktionalitet skabes i An­droid Studio, XCode eller andre udviklingsmiljøer, ville det være en langt mere kompleks opgave. I App Inventor kan en sådan applikation skabes uden installation af noget som helst og uden viden om programmering i Java eller Swift – eller om programmering i det hele taget.

Kom godt i gang

Det kræver ikke meget at komme i gang med App Inventor. Du åbner websiden http://ai2.app­inventor.mit.edu i en moderne og opdateret browser, logger ind med en (måske til formålet oprettet) Google-konto, og så er du klar til at skabe et projekt.

Klik på ”Start new project”, og opret et projekt, som du kan kalde Test. Herefter ender du i Designer-vinduet (se billede 1).

Her kan du fra venstre side i ”User interface”-rammen trække en tekstboks (”TextBox”), en knap (”Button”) og en etiket (”Label”) over på telefonen i midten af skærmen. Ret teksten på knappen til ”Sig hej” ved at klikke på knappen og finde ”Text” i ”Properties”-rammen til højre. Skriv teksten ind i tekstfeltet.

Se også:  It-nørdens trin for trin-guide: Ned i maskinrummet på Windows 11

Billede 1: Når du har oprettet et projekt, ender du i ”Designer”-vinduet.

Klik på knappen ”Blocks” i øverste højre hjørne, for nu skal der skrives noget ”kode”. Klik på knappen ”Button 1” i ”Blocks”-rammen til venstre, og træk ”when Button1. Click do”-blokken ind i Viewer-rammen i midten.

Klik på knappen ”Designer” øverst til højre. Vælg ”Label” til venstre, og træk ”Set Label1 Text” ind i Click-blokken. Find Join-blokken under Build in > Text i rammen til venstre, og træk den ind i ”Set Label1 Text”-blokken.

Den giver mulighed for at kombinere to tekster til en. Den ene kan være en statisk tekst, du kan trække fra Build in > Text og give værdien ”Hej”. Den anden kan være indholdet fra tekstboksen. Den kan tilføjes ved at klikke på ”Textbox1” og trække ”Textbox1.Text” til ”Join”-blokken. Så vil det se ud som på billede 2.

Billede 2: Med blokken ”Join” kan du for eksempel kombinere to tekster.

TAGS
app
gør det selv
kodekassen
kodning
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S