Home » Mobiltelefon » Knap hver anden dansker vil købe genbrugt mobil
Knap hver anden dansker vil købe genbrugt mobil

Knap hver anden dansker vil købe genbrugt mobil

Share

Danskerne tænker i stigende grad genbrug ind i deres tech-forbrug. Nye tal viser, at tæt på hver anden dansker overvejer at købe en istandsat smartphone

Lange køer og vilde tilbud. Med Black Friday i sigte står det årlige forbrugerræs for døren, hvor især nye tech-produkter, som fx smartphones, er i forbrugernes søgelys. Men noget tyder på, at forbrugerne har fået øjnene op for istandsat elektronik, og at den spritnye smartphone meget vel kan blive skiftet ud med en brugt en af slagsen i år.

I en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget på vegne af Swappie, svarer 44,2 pct. af danskerne, at de godt kunne overveje at købe en istandsat smartphone næste gang, de skal købe en ny telefon.

Ifølge Swappies danske landechef, Casper Andersen, er det positivt, at flere danskere overvejer at købe en istandsat smartphone, og det er også en tendens, man kan mærke hos tech-virksomheden, der opkøber, istandsætter og videresælger brugte iPhones.

“Vi kan tydeligt mærke, at interessen for at købe istandsatte smartphones er voksende. Det er naturligvis en udvikling, vi er glade for – ikke mindst set fra et bæredygtigt perspektiv. Men der er lang vej endnu. Vores tech-forbrug er hårdt for klimaet; hver gang vi producerer en ny telefon eller smider en gammel ud, er det miljøet, der betaler prisen, og derfor skal vi blive meget bedre til at genanvende vores elektronik,” siger Casper Andersen og fortsætter:

Se også:  Se Kasper Schmeichel i Samsungs nye reklamefilm: "Skal du flippe eller folde?"

“Det er alfa og omega, at vi får sat gang i en kulturændring i vores måde at forbruge på.

Black Friday er et godt eksempel på, hvordan forbrugerkulturen er løbet lidt løbsk. Derfor håber jeg også, at de danske forbrugere vil tænke sig om en ekstra gang, inden de går ombord i de mange fristende tilbud. Står man i forvejen og mangler et bestemt produkt, er det selvfølgelig fint at spare nogle penge, men ofte lader man sig måske rive med af de gode tilbud. Og så er der jo også den mulighed at gå efter et cirkulært alternativ til den spritnye iPhone eller designertaske – også på Black Friday.”

Manglende tillid

Selvom interessen for at købe istandsatte smartphones er stigende, er der fortsat mange danskere, der afholder sig fra at overveje det mere bæredygtige alternativ. Det er især manglende tillid til markedet og produkternes funktion, der spiller en rolle.

Se også:  Samsung giver nu fire års Android-opdateringer

Undersøgelsen fra Voxmeter viser, at 20,3 pct. af de adspurgte er bekymrede for tekniske vanskeligheder ved en istandsat smartphone, mens risikoen for, at et en istandsat smartphone er forældet, så den ikke kan opdateres, kan afholde 40,2 pct. af respondenterne fra at overveje at købe en istandsat iPhone. Mere end hver femte (21,8 pct.) svarer, at de er bange for at blive snydt.

Hos Swappie arbejder man målrettet på at ændre opfattelsen af genanvendt elektronik. Modsat forbrugernes forventninger, er istandsatte tech-produkter nemlig præcis lige så funktionelle, som dem, man køber fra ny.

“Undersøgelsens resultater er et udtryk for, at markedet for istandsat elektronik endnu ikke er helt modent. Vi har at gøre med en masse fordomme om istandsat elektronik, som ikke holder vand, i hvert fald ikke, hvis man køber fra en veletableret virksomhed. Når vi sælger en istandsat smartphone hos Swappie, har den gennemgået 52 trin fra vi modtog den, til den ligger i hånden på kunden. Vi gennemgår både produktets udseende, hardware og batteri – og så renser vi telefonen fra yderst til inderst. Derudover har alle vores produkter 2 års garanti,” fortæller Casper Andersen.


TAGS
black friday
genbrug
smartphones
swappie

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S